Rendőröket és politikusokat fenyegetnek telefonon a közösségi oldalakon magukat influenszernek mondó bevándorlók. A hívások sokszor egyszerű káromkodásokból állnak, de esetenként nemi erőszakkal is fenyegetnek - írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A közösségi média a fenyegetések és zaklatások tárházává vált Svédországban, ahogy egyre több bevándorló tesz szert hírnévre azzal, hogy rendőröket vagy politikusokat zaklat.

Ilyen népszerűségnek örvend a "Roastlive" csatorna mögött álló Nabbe nevű férfi, aki korábban azzal vált hírhedtté, hogy illegális harcokat szervezett, melyek közül az egyiket a svéd köztelevízió az SVT is sugározta, és amely végül adás közepén tömegverekedésbe torkollt.

Nabbe legutóbbi akciója egy Instagram live videó volt, amely során több szolgálatban lévő rendőrt is felhívott, hogy megossza velük milyen formában kíván közösülni velük és hozzátartozóikkal. A Samhalls Nytt tételesen idézi a férfi által mondott "beszólásokat", melyek többsége vagy a szexuális zaklatás vagy a rágalmazás kategóriáinak felelnek meg. A férfi egyébként azt is megjegyezte, hogy aki nem ért egyet a zaklatásokkal a komment szekcióban, azt le kellene tiltani.

Azonban nem csak a Roastlive szerez új feliratkozókat a köztisztviselők zaklatásával. Egy másik férfi, aki Mustafa névre hallgat a Svéd Demokraták párt vezetőjének Jimmie Akessonnak jelezte közösülési szándékát két nappal Nabbe akciója után. Mustafa úgy véli, hogy ő csak a szólásszabadságával élt, és semmi rosszat nem követett el, pusztán annak a véleményének adott hangot, hogy Akessont meg kellene erőszakolni, majd részletes leírást adott arról, hogy milyen módon kellene mobiltelefonját az alfelébe igazítani.

Hozzátette, ezentúl a rendőrzaklatások helyett az ő védjegye a Svéd Demokraták párt politikusainak zaklatása lesz.