Allah Akbart kiáltott és megkéselt négy embert egy migráns Toulouse központjában

2020.05.04. 17:24

Allahu Akbart kiáltott és késsel támadt négy emberre egy bevándorló Toulouse belvárosában. Három sérült állapota súlyos, egyikük életveszélyben van, a késelő migránst a rendőrség elfogta – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség francia forrásokra hivatkozva.

Allahu Akbar kiáltással késsel támadt tehát egy szudáni migráns négy emberre vasárnap este Toulouse belvárosában, az Air France épületétől nem messze.  Az egyik férfit a nyakán érte a szúrás, életveszélyes állapotban van, két másik társa súlyosan,  a negyedik férfi pedig könnyebben sérült meg, mindannyiukat kórházba vitték.

Az esetről beszámoló centpourcent.com hírportál értesülései szerint a hatóságok értesítették a terrorizmus elleni ügyészséget, de egyelőre nem kezelik az ügyet terrortámadásként, annak ellenére, hogy  a késelő néhány szemtanú szerint állítólag "Allahu Akbar" kiáltást hallatott, mielőtt támadott volna. A késelő egy hajléktalan migráns, aki 1988. szeptember 20-án született Szudánban, és bár néhány korábbi ügye miatt szerepel a rendőrségi nyilvántartásban, de nem mint kiemelten veszélyes bűnöző.

Azonnal őrizetbe vették, a hatóságok próbálják kideríteni, hogy vallási indíttatású terrorcselekményről van-e szó. Bár a szemtanúk elmondása alapján elég egyértelműnek tűnik.