Birkák százai özönlöttek el egy kiürült török kikötővárost - videó

törökország, samsun
Vágólapra másolva!
Az új típusú koronavírus okozta járvány a világ nagy részén vesztegzárakat eredményezett, a hatóságok a legtöbb helyen próbálják otthonmaradásra bírni a lakosokat. Ezzel párhuzamosan az állatok egyre inkább olyan helyeken tűnnek fel, ahol a legkevésbé várná az ember. A török Samsun kikötővárosban a hétvégén birkák százai mentek keresztül, melyet az egyik helyi lakos az erkélyéről örökített meg.
Vágólapra másolva!

A felvételeken nem csak az özönlő birkák láthatóak, hanem az út mentén egy ember is, akiről még nem lehet tudni, hogy csak egy bámészkodó gyalogos volt, vagy pedig az állatok gazdái, aki egy ilyen egyedi megoldást választott a birkák terelésére - írja a The Irish Post.

s="twitter-tweet">

Anlık evin önü. sürü izmirden samsuna beni takip etmiş.. pic.twitter.com/3yHCBvH8n7

— keyza (@munsifmey) May 3, 2020

A republicworld.com és az ABC News szerint is valóban egy pásztor vezette az állatokat.

Az utóbbi időben megszaporodtak azok a helyzetek, amikor városokban olyan állatokat lehet látni tömegével, melyek normál esetben nem lehetségesek, mint pl. bárányokat a játszótereken vagy delfineket a velencei csatornákban, esetleg cápákat az ír partoknál.

Törökország egyébként a világon a nyolcadik leginkább járvány sújtotta ország a megfertőzödések tekintetében. Eddig közel 128 ezer ember lett koronavírusos, melyből 3461-en meghaltak, több mint 68 ezren viszont már felépültek a betegségből.