"Lemészárolnának, mint egy birkát, mert kritizálom az iszlámot", fogalmaz a bevándorlásellenes politikus közösségi oldalán, aki az utóbbi napokban számtalan halálos fenyegetést kapott – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Geert Wilders, a holland ellenzéki, jobboldali Szabadságpárt vezetője számtalan fenyegetést kapott, amiért kritizálja az iszlámot.

Wilders közösségi média oldalai az utóbbi időben "lerakatává" váltak az olyan gyűlölködő bejegyzéseknek, amelyek a politikus halálát kívánják. Ő ezt úgy fogalmazta meg Twitter-oldalán:
Meg akarnak ölni, eltörni a nyakam, megtámadni, elégetni, megkövezni, lekéselni, mint egy birkát és felgyújtani a házamat.Hozzáteszi, mindezt azért, mert kritizálja az iszlámot. Nem fogom abbahagyni, szóval a fenyegetések értelmetlenek.

A holland politikus már lassan 15 éve kapja a hasonló üzeneteket, és többször hangot is adott neki, hogy az élete részévé váltak. Otthonában különleges biztonsági intézkedések vannak életben, és 24 órás testőrsége is van. Ennek ellenére 2019-ben a holland bíróság el is ítélt egy 27 éves pakisztáni migránst, amiért terrortámadást tervezett elkövetni Wilders ellen.

A migráns hosszú ideje hangoztatta, hogy megöli a politikust,

és a bíróság úgy találta, hogy a fenyegetésen túl konkrét terve is volt, amit a parlamentben, tehát a holland demokrácia szimbólumában akart végrehajtani.