A vártnál gyorsabban érkezett az amerikai Utah állambeli Karlinsey család hatodik gyereke, Lillian. A kislány egy logani kórház parkolójában született. Szerencséjére éppen arra járt egy munkába igyekvő orvos. 

Néhány nap volt még a szülés előzetesen kiírt időpontjáig, de a babának más tervei voltak - mondta utólag az egészséges kislány anyja, aki maga is meglepődött, milyen gyorsan, már a kórház parkolójában beindult a szülés - írja az Intermountain Healthcare.

A férjével még a kocsiban ültek, amikor a nő már úgy érezte, nincs idő elmenni a kórházig. Kérte a férfit, hogy hívjon segítséget.

Az Intermountain Healthcare amerikai egészségügyi szolgáltató által közreadott kép a kisbabárólForrás: MTI/AP/Intermountain Healthcare/-

Szerencséjükre éppen arra járt dr. Barrett Labrum, aki munkába igyekezve lett figyelmes a vajúdó nő hangjára. A szülésnél még minden rendben ment, később azonban a kisbaba légzése leállt, ezért az orvosnak mesterséges lélegeztetést kellett alkalmaznia. Ekkor már a kórházból is jött segítség: speciális felszereléseket, takarókat hoztak a kisbabának. 

A kislány mostanra jól van, az anya azt mondta, hogy hat gyerek után is messze ez volt a leggyorsabb szülése.

A cikk még hozzáteszi, hogy a különleges körülményeket figyelembe véve mindenkin koronavírustesztet végeztek.