Több mint 100-an haltak meg Belgiumban az elmúlt napon

Brüsszel, Belgium, koronavírus, COVID-19
A couple wearing protective face masks carry their groceries on April 5 , 2020, in Brussels, as a strict lockdown is been in place for the past 3 weeks to stop the spread of COVID-19, the disease caused by the novel coronavirus. (Photo by Aris Oikonomou / AFP)
Vágólapra másolva!
Belgiumban egy hete tartósan csökkent a Covid-19-fertőzéssel kórházba utaltak száma. Steven Van Gucht a belga közegészségügyi szolgálat szóvivője szerint valószínűleg ez a tendencia folytatódik az elkövetkező napokban, sőt hetekben is.
Vágólapra másolva!

Jelenleg közel 3000 a kórházi fekvőbetegek száma, 646-an intenzív ellátásban részesülnek Belgiumban.

Brüsszel április 5-én Forrás: AFP/Aris Oikonomou

Az országban további 272 fertőzöttet azonosítottak 24 óra leforgása alatt, ez a szám csak kevéssel magasabb a hétfői, illetve a keddi adatnál.

A 11,5 milliós országban több mint 50 ezer a regisztrált fertőzöttek száma, ebbe beletartoznak a gyógyultak, illetve a halottak is.

A halottak száma 8335, az elmúlt 24 órában a járvány 111 halottat követelt.

A kormány még a nap folyamán dönt a korlátozó intézkedések további enyhítéséről.

Hollandia

Hollandiában csökkent a járvány okozta halálesetek száma.

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 36-an haltak meg,

ami majdnem a felével kevesebb az előző napok hasonló adatainál. Az azonosított esetek száma is több mint százzal volt kevesebb, mint a megelőző két napban. A 17,5 milliós lakosságú országban eddig 5204-en haltak bele a Covid-19-vírusfertőzésbe.

Luxemburg

Luxemburgban szerdán

nem érkezett hír sem újabb fertőzöttről, sem halálesetről.

A luxemburgi állami központi hivatal szerdai jelentésében úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány nem gyakorolt jelentős hatást az ország átlagos halálozási rátájára.