Közel kétszázan haltak meg az áradások és földcsuszamlások miatt Kenyában

Horizontal ILLUSTRATION BAD WEATHER FLOOD MUDSLIDE MUD AFRICA, Kenya, áradás, földcsuszamlás
(FILES) In this file photo taken on November 24, 2019 shows people standing on debris blocking a highway on a bridge after River Muruny burst its bank following heavy rains in Parua village, about 85 km northeast of Kitale, in West Pokot county, western Kenya. - Heavy rains in Kenya have caused floods and landslides that have left 194 dead and destroyed crops since the deluge began last month, complicating the fight against the COVID-19 coronavirus, the government said on May 6, 2020. (Photo by STRINGER / AFP)
Vágólapra másolva!
Már 194 ember halt meg az április közepén kezdődött heves esőzések okozta áradásokban és földcsuszamlásokban Kenya nyugati részén, és mintegy százezer ember kényszerült otthona elhagyására.
Vágólapra másolva!

Charles Keter, az ország energiaügyekért felelős minisztere azt mondta, a két legfontosabb kenyai víztározónál a vízszint veszélyesen magasra emelkedett, Cyrus Oguna kormányszóvivő a Twitteren pedig azt írta, hogy a kitelepítések miatt nőhet a koronavírus-fertőzés kockázata.

Kenyában a vírus okozta Covid-19 betegségnek eddig 24 halálos áldozata van.

A kenyai egészségügyi minisztérium az élelmiszersegély és ivóvíz mellett szájmaszkokat is küldött az árvízkárosultaknak.

2019 novemberében is áradások pusztítottak Kenyában Forrás: AFP/Stringer

Az áradások mintegy 3000 hektár rizsföldet is tönkretettek, és kár keletkezett a vízellátásért felelős infrastruktúrában is. Több város, egyebek közt Nairobi lakosait arra kérték, bánjanak takarékosan a vízzel.

A kenyai meteorológiai szolgálat szerint az esőzések a következő hetekben folytatódnak.