Tűz ütött ki kedd este a 190 méter magas Abbco Tower felhőkarcolóban az Egyesült Arab Emírségek Sardzsa nevű városában - közölte a dubaji székhelyű Khaleej Times angol nyelvű hírportál.

A közösségi médiában megjelent felvételek szerint az egész épület lángokban állt. Lángoló törmelékdarabok hullottak a földre, aminek következtében több parkoló autó is megrongálódott.
A tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, és időközben sikerült a lángokat megfékezni.  Az épület teljesen kiégett. 

A Gulf News dubaji hírportál a sardzsai polgári védelmi hatóság vezetőjére hivatkozva kilenc könnyebb sérültről tud. A 40 emeletes felhőkarcolót és a környező épületeket evakuálták.

A Gulf News szerint a 2006-ban épült felhőkarcoló legtöbb emeletén lakások vannak. A lakosok beszámolói szerint a tűz helyi idő szerint 21 órakor tört ki. Mivel éppen ramadán (muszlim böjti hónap) van, a családok napnyugtát követően gyűlnek össze közös étkezésre.

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tüzet. Az Egyesült Arab Emírségekben az utóbbi években többször is előfordult felhőkarcolókban keletkezett tűzvész.