Németországban is migránsbizniszbe kezdtek a Soros-hálózat ügyvédei

Vágólapra másolva!
Az emberi jogok megsértésére hivatkozva kártérítési pert indított a német állam ellen a berlini székhelyű Szabadságjogokért Társaság (GFF). A Soros-hálózat által pénzelt szervezet ügyvédei szerint az állam beavatkozott három, Németországban menedékjogot kérő migráns magánéletébe, amikor a hatóságok a mobiltelefonjaik adatai alapján ellenőrizni akarták a származásukat. Magyarországon egyébként még márciusban törvényt fogadtak el, hogy megakadályozzák a Soros-féle álcivil szervezetek ügyvédeinek nyerészkedését az állammal szemben – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Három Németországban menedékjogot kérő migráns – egy szír férfi, illetve egy afgán és egy kameruni nő – ügyvédje

beperelte a német államot, amiért a hatóságok a törvény szerint eljárva ellenőrizték a mobiltelefonjukban tárolt adatokat.

Forrás: V4NA

A jogászok beadványa alapján a német állam ezzel megsértette védenceik magánélethez fűződő jogait.

„A német menekültügyi hatóság figyelmen kívül hagyja az alkotmányos szabályokat, amelyeket az államnak be kell tartania a személyes adatokhoz való hozzáférés során" – jelentette ki Lea Beckmann, a GFF ügyvédje.

A Német Menekültügyi Hatóság (BAMF) szóvivője viszont cáfolta ezt, szerinte minden ellenőrzést szigorú szabályok betartása mellett végeznek.

– idézte a szóvivőt a Reuters hírügynökség.

A mobiltelefonok hatósági vizsgálatát lehetővé tevő törvényt 2017-ben, az európai migránsválság idején fogadták el Németországban.

Alig leplezik magukat Soros ügyvédei

A migránsokon nyerészkedő ügyvédek a Berlinben működő Szabadságjogokért Társaság (GFF) szerződéses partnerei.

Honlapja szerint

a GFF egy sor liberális áljogvédő csoportosulással és álcivil szervezettel áll partneri viszonyban, mint például az Amnesty International, az Alkotmányos és Emberi Jogok Európai Központja (ECCHR) vagy a Riporterek Határok Nélkül.

A GFF az elmúlt három évben 50 ezer eurós támogatást kapott a német liberális Mozgalmak Alapítványtól (Bewegungsstiftung), továbbá évi 10 ezer eurót vehet fel a Megújuló Szabadság Alapítványtól (Stiftung Erneuerbare Freiheit).

A felsorolt szervezetek

a Soros György által pénzelt Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül részesülnek a milliárdos nemzetközi támogatásából.

Soros György Forrás: Origo

Nem ez az első eset, hogy az álcivilekhez kötődő balliberális ügyvédek egy állammal szemben próbálnak tekintélyes összegekre szert tenni kártérítés címén.

Magyarországon az elmúlt években több millió eurós üzletággá fejlődött az úgynevezett börtönbiznisz, amikor

az állami fegyintézetekben fogvatartottak rossz körülményeire hivatkozva a Soros-hálózat jogászai beperelték Magyarországot.

A magyar állam 2017 júniusa és 2019 februárja között 8,6 milliárd forintot (mintegy 25,5 millió eurót) fizetett ki ilyen jogcímen, és mint kiderült,

a kifizetések 61 százaléka közvetlenül az ügyvédek bankszámlájára érkezett.

A magyar parlament március elején törvényt fogadott el a börtönbiznisz felszámolására.