Oroszország az ötödik helyre lépett előre az igazolt fertőzések számában

koronavírus, oroszország
Moszkva, 2020. április 29. Kocogók a Vaszilij Blazsennij székesegyház előtt a néptelen moszkvai Vörös téren 2020. április 29-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte - a stratégiai üzemeket és az alapvető szolgáltatásokat nem érintő - országos kényszerszabadság május 11-ig való meghosszabbítását, egyúttal arra utasította a kormányt, hogy május 5-ig dolgoztasson ki javaslatokat a kijárási korlátozások fokozatos feloldására. MTI/AP/Pavel Golovkin
Vágólapra másolva!
Oroszország az ötödik helyre lépett előre az igazolt fertőzöttek számának tekintetében, amely 11 231-es napi rekordnövekmény mellett elérte el a 177 160-at.
Vágólapra másolva!

Ezzel Oroszország az elmúlt nap alatt Franciaországot és Németországot is megelőzte. A fertőzések száma Oroszország 85 régiója közül 22-ben meghaladta az ezret. Az új esetek 48,7 százaléka tünetmentes.

Kocogók a Vaszilij Blazsennij székesegyház előtt a néptelen moszkvai Vörös téren Forrás: MTI/AP/Pavel Golovkin

A halálozások száma 88-cal 1625-re, a gyógyulásoké pedig 2476-tal 23 803-ra nőtt országos szinten.

300 ezer fertőzött lehet Moszkvában

A napi növekmény az újonnan kimutatott fertőzöttek számában Moszkvában is példátlanul magas, 6703 volt. Ezzel az igazolt esetek száma 92 676-ra nőtt.

Szergej Szobjanyin polgármester ugyanakkor újságíróknak kijelentette, hogy

a fertőzöttek valós száma mintegy 300 ezer lehet a fővárosban,

ami 2-2,5 százalékos átfertőzöttséget jelenthet.

Hangsúlyozta, hogy a széles körű tesztelés hasznos, mert a diagnosztizált fertőzötteket karanténba lehet küldeni. Szobjanyin szerint Moszkvában a szűrések száma naponta meghaladja a 40 ezret.

A polgármester a helyi operatív törzzsel összhangban azt mondta, hogy a kórházba szállított páciensek száma nem növekszik, ami azt mutatja, hogy

a fővárosban sikerült visszafogni a koronavírus terjedését,

és megakadályozni, hogy a betegeknél súlyos következményekkel járjon. A halottak száma Moszkvában 39-cel 905-re, a gyógyultaké pedig 796-tal 9227-re nőtt.

Több beteg érkezik a kórházakba, mint amennyit kiírnak

Galina Kozsevnyikova, az Oroszországi Népek Barátsága Egyetem járványügyi tanszékének vezetője az NSZN hírügynökségnek nyilatkozva rámutatott, hogy

Az országban eddig a járvány kezdete óta csaknem 4,8 millió, az elmúlt egy nap alatt pedig 169,4 ezer tesztet végeztek el. Covid-19 fertőzés gyanújával több mint 231 ezer embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.