Használhatatlanná vált a leégett polgármesteri hivatal a felvidéki Bodrogközben található Zétényben. A garázsban már égett a tűz, amikor egy arra járó lakos figyelmeztette az épületben lévőket. A nemrégiben részlegesen felújított polgármesteri hivatal, és a szomszédságában található kultúrház is teljesen kiégett - olvasható be a Bumm.sk felvidéki hírportál beszámolójában.

Szerda kora délután tűz ütött ki Zétényben a községi hivatal épületében. Az oltásban a szobránci, tőketerebesi és királyhelmeci hivatásos tűzoltók, és a bodrogszerdahelyi önkéntes tűzoltók is dolgoztak.  Igyekeztek lokalizálni a tüzet, és szétszedni a községi hivatal tetőszerkezetét.  A falubeliek mobiltelefonjukkal több felvételt is készítettek arról, hogyan vált a tűz martalékává egyébként nemcsak a polgármesteri hivatal, hanem az ahhoz tartozó kultúrház, és az abban található táncterem is.

Egyébként a tűz keletkezésekor többen is tartózkodtak az épületben, de senki sem sérült meg.  Ez annak köszönhető, hogy egy arra járó helyi lakos észlelte a garázsból kiömlő füstöt, és azonnal figyelmeztette az épületben lévőket, és közben természetesen telefonált a tűzoltóknak.

Három felvidéki kisváros tűzoltói vonultak ki a helyszínre, de önkéntesek is bekapcsolódtak az oltásba.Forrás: HaZZ/ Tőketerebesi Tűzoltóság

Kukó Miklós, a település polgármestere közvetlenül a hivatal szomszédságában lakik. 

Azonnal hazarohant, és még a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálta a kerti slag segítségével oltani a lángokat. 

A Zétényi Polgármesteri Hivatal felső szintje is megsemmisült a tűzbenForrás: HaZZ/ Tőketerebesi Tűzoltóság

Ám a falu polgármesterének erőfeszítései nem jártak sok eredménnyel. A tűz ugyanis hamarosan hatalmas lángokkal terjedt tovább az egész épületre, sőt a szomszédos kultúrházra is, annak ellenére, hogy nem sokkal korábban nagy eső volt a településen. 

A tűzvész megfékezése után több helyi lakos is igyekezett segíteni a takarításban. Köztük voltak a helyi népdalkör énekesei is, akik megpróbáltak minél több hivatalos iratot, bútort megmenteni.

A zétényi polgármesteri hivatalhoz tartozó kultúrház a tűzoltás után.Forrás: HaZZ/Tőketerebesi Tűzoltóság

Az egyik énekes hölgy elmondta, hogy a községi hivatal nemrégiben esett át egy részleges felújításon, amely alatt a nyílászárók, azaz az ajtók és ablakok cseréjére, és a belső szigetelésre is sor került. Emiatt a helyiek természetesen még nagyobbnak érzik a veszteséget.  A falubeli asszony a könnyeivel küszködve nyilatkozta, hogy a községi hivatalhoz tartozó kultúrház és táncterem is sajnos teljesen kiégett, azaz használhatatlanná vált.

Ennyi maradt a Zétényi KultúrházbólForrás: HaZZ/ Tőketerebesi Tűzoltóság

A zétényi tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen.