Folytatódnak a gyújtogatások, a rendőrök elleni támadások Franciaországban, hiába van karantén

Vágólapra másolva!
Folytatódnak a rendőrök elleni támadások, a külvárosban újra tűzijátékkal lőttek rájuk, máshol egy visszaeső bűnöző pedig métereken keresztül vontatta maga után az őt igazoltatni próbáló rendőrt. Ugyanakkor a koronavírusnak köszönhetően kiengedtek olyan rabot, aki az előző hónapban egy fiatal nőt gyilkolt meg brutális kegyetlenséggel - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Még tart ugyan a kijárási tilalom, mégis egyre több bűncselekmény történik Franciaországban, már napi szinten támadnak rá a rendőrökre, legutóbb tűzijátékkal lőtték őket Párizs hírhedt, migránsok lakta 19. kerületében.

A Valeurs actuelles számolt be arról a megdöbbentő esetről, ami a Párizs melletti Seine-et-Marne megyében lévő Montereau nevű településen történt. Egy többszörösen visszaeső 30 éves csecsen állampolgárságú bűnöző érvényes jogosítvány és lakhelyelhagyási engedély nélkül közlekedett, amikor egy rendőr igazoltatni akarta és behajolt az ablakon, de a sofőr ahelyett, hogy odaadta volna a papírjait, gázt adott és teljes sebességgel elhajtott, magával vonszolva a rendőrt mintegy húsz méteren keresztül. Az ámokfutás nem tartott sokáig, mert az autó egy földkupacnak hajtott, így a gyanúsított futva menekült tovább, de nem jutott messzire, hamar elfogták, és azonnal letartóztatták.

A koronavírusnak köszönhetően több ezer fogvatartottat engedtek ki a franciaországi börtönökből. Az igazságügyi miniszter elmondása alapján csak olyan rabok szabadulhattak, akik nem súlyos bűncselekményt követtek el, illetve akiknek csak pár hónap volt hátra a büntetésükből, ám most derült ki, hogy márciusban egy gyilkost is szabadlábra helyeztek, aki februárban Montpellier-ben brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy 18 éves prostituáltat. Az áldozat családja felháborodott, amikor meghallották, hogy a lány gyilkosát kiengedték a börtönből – írja a Le Parisien.

Ugyanakkor nem minden bűnöző ússza meg ilyen könnyen, a híres esszéista, Éric Zemmour támadóját letartóztatták és előállították a párizsi ügyészségen. A férfi a nyílt utcán trágár szavakkal sértegette és leköpte Zemmour-t, majd közösségi oldalakon dicsekedett a tettével. Az ügy nagy felháborodást keltett, sok közéleti személyiség támogatását fejezte ki Zemmour-ral szemben, Emmanuel Macron elnök is felhívta telefonon.