Halálos baleset történt egy texasi repülőtéren, ahol egy személyt halálra gázolt egy repülőgép. A pilóták próbálták elkerülni az ütközést, de ez nem sikerült. Hogy miképp került a férfi a futópálya közelébe, azt egyelőre a hatóságok vizsgálják.

Halálos baleset történt a texasi Austin-Bergstrom Nemzetközi Repülőtéren – írja a CBS.

A Southwest Airlines járata ugyanis elütött és megölt egy ember leszállás közben helyi idő szerint csütörtök éjszaka. 

A nyomozó hatóságok szerint az utasszállító repülőgép pilótái 20:12 perckor, nem sokkal a landolást követően jelezték, hogy látnak egy embert a leszállópályán. 
Ugyan a pilóta próbálta elkerülni az ütközést, de ez nem sikerült. A balesetet szenvedett személyről egyelőre nem hoztak nyilvánosságra adatokat, csak annyit tudni, hogy felnőtt, és hogy azonnal meghalt a helyszínen. Egyes helyszíni beszámolók szerint a halálos áldozat nem viselte a repülőtéri munkások egyenruháját. 
Ebből arra lehet következtetni, hogy az illető vélhetően illegálisan jutott a repülőtér területére. A gép utasai közül senki sem sérült meg, azon 53 fő utazott az ötfős személyzet mellett.

A médiában megjelent egy kép a Boeing 737-es hajtóművéről, azon nagy horpadás látszik, ebből lehet következtetni a becsapódás erejére.

A vizsgálat idejére az érintett leszállópályát lezárták, de a repülőtér másik futópályája továbbra is használatban van.