Ezen a helyen nincs több koronavírusos beteg

Antitestek kötődnek egy koronavírussal fertőzött sejthez
Vágólapra másolva!
Szombat reggel megerősítették, hogy a Feröer-szigeteken nincs több aktív koronavírusos beteg. A miniszterelnök szerint a sikeres védekezés oka a megfelelő intézkedések időben történő végrehajtása, és az emberek felelősségteljes viselkedése.
Vágólapra másolva!

„Elértük azt, amit már néhány országnak sikerült. Ez azért válhatott lehetségessé, mert az emberek, családok és a szervezetek hajlandóak voltak változtatni a mindennapi életükön, és nehéz körülmények között is felelősségteljesen viselkedtek. Hálásak vagyunk, és büszkék az elért eredményre – mondta Bárður á Steig Nielsen, miniszterelnök.

Szerinte az elmúlt 2 hónap megmutatta, mi az igazi felelősség, szolidaritás és önfeláldozás.

Az emberek és a szervezetek összehangolt együttműködése tette lehetővé a változást. Mint fogalmazott, a Feröer-szigetek megelőzte a világjárvány pusztító hatásait, míg sajnálatos módon más országokban egyre csak nő a halálos áldozatok száma – írja a Corona.fo.

Antitestek kötődnek egy koronavírussal fertőzött sejthez Forrás: Science Photo Library via AFP/DESIGN CELLS/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Design Cells/Science Photo Libra

A miniszterelnök mindenkinek megköszönte az erőfeszítéseket, valamint elmondta, hogy ez sokaknak jelentős anyagi és jóléti megterhelést jelentett, őket mindenképp támogatni fogják.

Azt is mondta, hogy

a siker kulcsa a megfelelő és szükséges intézkedések időben történő végrehajtása, valamint, hogy az emberek tiszteletben tartsák a higiénia és személyes távolságtartás szabályait.

Ezeket az intézkedéseket továbbra is alkalmazni fogják, valamint a Feröer-szigetekre utazókat 14 napos önkéntes karanténra kérik.

– mondta.

A következő napokban fokozatosan újraindítják az életet, az ehhez szükséges előkészületek már folyamatban vannak.

„A kemény csatánk kifizetődött. A Feröer-szigeteken senki sem betegedett meg súlyosan a koronavírustól. Hamarosan visszatérhetünk a normális kerékvágásba, már amennyire a körülmények engedik" – mondta a miniszterelnök.