Tíz ember meghalt egy kiégett, illegális idősotthonban Oroszországban

2020.05.11. 06:01

Egy hibás vízforraló gyulladt ki az illegálisan működtetett krasznogorszki idősotthon első emeletén. A tűzoltókat éjfél előtt riasztották, és bár fél órán belül eloltották a lángokat, nem tudtak mindenkit élve kimenteni. 

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint a házból a tűzoltók 17 idős embert hoztak ki, tízet közülük azonban nem sikerült megmenteni - füstmérgezést kaptak. További tíz embert kórházba vittek füstmérgezéssel, közülük hatan válságos állapotban vannak. Az épületben összesen 37-en tartózkodtak, köztük a nyolcfős személyzet.

A kétszintes magánházban működtetett, Második otthon nevű hospice-intézmény az orosz igazságügyi hatóságok közlése szerint semmilyen engedéllyel nem rendelkezett. Az ott lévő idős, köztük fekvőbeteg emberek fizetős ellátása mindenféle dokumentáció nélkül zajlott az épületben. Az ügyészség eljárást indított az ügyben.

Néhány hete, április 8-án egy Harmadik életkor nevű, szintén magán üzemeltetésű, de az előírásoknak nem megfelelően működtetett moszkvai idősotthonban ütött ki tűz.