Több mint 300-zal száguldott egy tinédzser egy kanadai autópályán

száguló tinédzser autópálya Mercedes Kanada
Vágólapra másolva!
Több mint 300 kilométer/órás sebességgel száguldozott egy Mercedes egy kanadai autópályán szombat este. Miután a rendőrök megállították, kiderült, hogy a volán mögött egy 18 éves fiatal ül, aki a szülei autóját vezeti.
Vágólapra másolva!

Több mint 300 kilométer/órás sebességgel száguldott egy 18 éves fiatal a szülei Mercedesével szombat éjszaka a kanadai Ontario egyik autópályáján, mielőtt a rendőrök elfogták - írja a CBC. A fiú akár 10 ezer dolláros bírságot is kaphat és fél évre börtönbe kerülhet.

Azt hitte, viccelnek a kollégái

Ez a legnagyobb sebesség, amiről valaha hallottam - mondta el Twitter-üzenetében Kerry Schmidt. Az ontariói rendőrség veterán őrmestere először

azt hitte, a kollégái viccelnek,

amikor szombat este tíz óra körül bejelentették, hogy egy Mercedes 308 kilométer/órás sebességgel száguldozik a Torontót és a Niagara-félszigetet összekötő Queen Elizabeth autópályán.

308 kilométer per órás sebességgel száguldott a kanadai tinédzser Forrás: OPP HSD/Twitter

Amikor Schmidt megállította a járművet, kiderült, hogy a sofőr 18 éves, mellette egy 19 éves fiatal ül, a jármű pedig a sofőr szüleié.

Fél év börtönt is kaphat

A fiatalt most többek között utcai versenyzéssel vádolják, felfüggesztették a jogosítványát, az autót pedig lefoglalták.

A száguldozót akár 10 ezer dollárra is megbírságolhatják,

két évre eltilthatják a vezetéstől, és akár fél év börtönbüntetést is kaphat.

Az őrmester azt is hozzátette, hogy vezetés közben a sofőröknek időbe telik, amíg felismerik az úton a veszélyhelyzeteket, és el tudják kerülni azokat. Ilyen sebességnél azonban ez lehetetlen.

Ez óriási felelőtlenség.

- mondta Schmidt.

A torontói hatóságok május 1-je óta már több mint 150 sofőrt bírságoltak meg utcai versenyzés miatt.