Betiltják az alkoholfogyasztást a párizsi rakpartokon

Parisians Organizes Gradual Exit From Coronavirus Lockdown COVID-19 Confinement Coronavirus Deconfinement France Paris NurPhoto Covid Covid19 MEDICINE AND HEALTH Social Issue Emergency Epidemy 2020 Covid DISEASE Infection Covid2020 Covid-19 Worldwide Emer
A kávéházak még nem nyithattak ki
Vágólapra másolva!
Tilos lesz Párizsban az alkoholfogyasztás a Szajna-parton és az egyik népszerű piknikező találkozóhelyen, a belvárosi Szent Márton-csatorna partján, ahol több tucat fiatal gyűlt össze hétfőn, a koronavírus-járvány miatt nyolc hétig tartó általános karantén feloldását követő első estén.
Vágólapra másolva!

"A karantén feloldása csak akkor lesz sikeres, ha mindenki óvatos és felelősségteljes. Egyesek felelőtlen magatartása miatt azt kérem a prefektustól, hogy tiltsa be az alkoholfogyasztást a Szent Márton-csatornánál és a Szajna rakpartjain" - írta Christophe Castaner belügyminiszter a Twitteren.
Helyszíni tudósítások szerint több tucatnyian gyűltek össze a Szent Márton-csatorna partján, amely a párizsi fiatalok egyik legkedveltebb esti találkozóhelye. Miután a parton beszélgető és piknikező emberek nem tartották be a társadalmi távolságtartást, a rendőrség szétoszlatta az embereket és elküldött mindenkit a helyszínről.

"A párizsiak biztonságának szavatolására a prefektus a karantén feloldásának első napján meghozta a láthatóan elengedhetetlen fegyelmezési intézkedéseket, miután az egészségügyi előírások betartását nem tekinti mindenki nem egyszerűen kötelezettségnek, hanem feladatnak" - írta közleményében a prefektúra.

A kávéházak még nem nyithattak ki Forrás: AFP/NurPhoto/Samuel Boivin

Március 17. óta hétfőn hagyhatták el először otthonaikat a franciák igazolás nélkül, és jóllehet a boltok kinyithattak, a bárok, kávéházak, éttermek, szórakozóhelyek nem látogathatók még, és minden zöld terület, park és játszótér is zárva marad legalább június 2-ig a francia fővárosban, a gyülekezés pedig csak tíz főig engedélyezett.

A felmérések szerint az emberek félnek attól, hogy a járvány második hulláma még a nyár előtt elérheti Franciaországot, ahol március 11. óta több mint 26 ezren vesztették életüket a Covid-19-fertőzésben, és még mindig több mint 22 ezren fekszenek kórházban, közülük kétezren lélegeztetőgépre is szorulnak.