Soros György emberei megszállták a Facebook cenzúrabíróságát

Horizontal
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros (R) listens to Human Rights Watch director Kenneth Roth after delivering a speech on the sidelines of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet cikksorozatának első cikkében a Facebook-cenzúrabizottság négy igazgatójának múltját vizsgálta meg. Mint kiderült, mindegyikük erősen kötődik Soros Györgyhöz. A milliárdos spekuláns hálózata gyakorlatilag magához ragadta a legnagyobb közösségi oldal tartalmának kontrollját, aminek hatalmas jelentősége lesz a közelgő amerikai elnökválasztási kampányban - összegzett a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Miután Soros György 2016-ban a Facebookot tette felelőssé az általa komoly összegekkel támogatott demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton vereségéért, világossá tette, hogy Zuckerberg nem felügyelheti tovább a közösségi médiaportált. Idén februárban lépéseket is tett céljainak elérése érdekében: a brit Financial Timesnak megküldött levelében Mark Zuckerberg és Sheryl Sandberg operatív igazgató lemondását követelte. Ezt követően megkezdte az óriásvállalat megszállását - pár hónappal az amerikai elnökválasztás előtt.

Az Origo számolt be róla elsőként, hogy a Facebookot felügyelő cenzúrabíróságba, a Felügyelőtanácsba a Soros-egyetem alapító dékánja, Sajó András is bekerült (a Századvég elemzése itt olvasható). A Magyar Nemzet tegnap jelezte, hogy cikksorozatban számol majd be a Soros-féle térfoglalás okairól és lehetséges következményeiről, valamint az invázió kulcsfiguráiról.

A polgári napilap szerdai cikkében bemutatta Soros embereit, akik a húszfős tartalomfelügyelő testületnek lettek a tagjai. Ez azért lényeges, mert ők azok, akik a jövőben felülbírálhatják majd Mark Zuckerberg Facebook-alapító döntéseit. "A húszfős testületben négy társigazgató ül, lényegében ők vezényelték le a fennmaradó tizenhat tag kiválasztását, éppen ezért a szerepük vitathatatlanul fontos volt" - írja a lap. Ők lettek az új társigazgatók:

  • Catalina Botero Marino, a kolumbiai Los Andes jogi egyetem dékánja, valamint a Center for Reproductive Rights (Reprodukciós Jogok Központja) emberi jogi NGO bizottsági tagja. Az abortuszliberalizációt népszerűsítő szervezet anyagi támogatásban részesült a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól.
  • Helle Thorning-Schmidt szociáldemokrata politikus, aki 2011 és 2015 között Dánia miniszterelnöke volt. A dán politikusnő 2015-ben jelentette be, hogy politikai pályafutását befejezi, jelenleg a Save The Children nemzetközi szervezet vezérigazgatója. A szervezet korábban a Nyílt Társadalom Alapítványokkal partneri viszonyban állt, azóta is ebben a minőségében van feltüntetve a Soros György által alapított és támogatott International Crisis Group nevű civil szervezet testületi tagjai között.
  • Jamal Greene, a Columbia Egyetem jogi karának professzora, akinek alkotmányjoggal kapcsolatos kommentárjai főként a részben Soros György érdekeltségébe tartozó The New York Timesban kapnak helyet;
  • Michael McConnell, a Stanford jogi egyetem alkotmányjogi központjának professzora és igazgatója. A chicagói egyetem tanára ösztöndíjat adott Barack Obamának, mivel annyira lenyűgözte őt a későbbi amerikai elnöknek egy a Harvard Law Review-ban, a Harvard Egyetem tudományos lapjában megjelent cikkéhez fűzött gondolata.

"A Soros-hálózat tagjai mára elfoglalták a különböző országok választásai szempontjából is döntő jelentőségű cenzori pozíciókat, és úgy tűnik, Zuckerberg is beadta a derekát, hiszen nemrég 130 millió dollárt és teljes függetlenséget, azaz cenzúrakérdésekben az utolsó szó jogát biztosította a felügyeleti bizottságnak" - összegzett a Magyar Nemzet. A lap folytatja a sorozatot.