Kárpátalján, a técsői járási Alsóapsa településen egy Kamaz típusú teherautó 27 éves sofőrje elgázolt egy gyalogost, majd elmenekült a helyszínről. Az ukrán rendőrök egy órán belül letartóztatták a cserbenhagyó gázolót - írják a Kárpátinfo.net hírportálon.

A Técsői Kerületi Rendőrség munkatársait május 15-ére virradóan riasztották az Alsóapsán történt halálos baleset helyszínére. A rendőrséget egy járókelő hívta fel azzal, hogy az úttesten egy holttestet talált, és valószínűleg elgázolták.

A helyszínre kiérkezett nyomozók megállapították, hogy a férfit valóban elütötték, így azonnal megkezdték a cserbenhagyó gázoló felkutatását.

Az ukrán rendőrség emberei kevesebb mint egy óra alatt megtalálták a gázoló sofőrt, és a farönkökkel megpakolt járművét is.

A cserbenhagyó gázoló férfi háza előtt ott volt a teherautója isForrás: Ukrán Nemzeti Rendőrség

 A Kamaz teherautó 27 éves sofőrje azonnal bevallotta, hogy ő ütötte el a 37 éves aknaszlatinai férfit, és azt is, hogy a gázolás után nem állt meg, hanem tovább hajtott. 

A vizsgálat alatt kiderült, hogy józanon vezette járművét a sofőr, aki ellen az Ukrán Büntetőtörvénykönyv 135. (cserbenhagyásos gázolás) és 286. (halálhoz vezető közlekedési szabálysértés) cikkelyei értelmében büntetőeljárást indítottunk. Jelenleg még tart a nyomozás - olvasható a Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztályának közleményében.