Otthonmaradásra és az ablakok bezárására adott ki sürgős felszólítást Velence polgármestere, miután robbanás történt a szárazföldi Marghera egyik vegyi gyárában pénteken.

A vegyi üzemből sűrű fekete füstfelhő szállt fel a tíz óra körül történt robbanás után. Az első hírek szerint két dolgozó sérült meg, egyikük súlyos állapotban van.

Mintegy kilencven tűzoltó és egy speciális vegyiveszély-elhárító csapat dolgozik a helyszínen.

A tartományi elnök, Luca Zaia aggodalmát fejezte ki a történtek miatt, Luigi Brugnaro velencei polgármester a lakosság azonnali értesítésére használt közösségi felületén adta ki a rendelkezést, hogy aki teheti, maradjon lakásában, és zárja be az ablakokat.

A velencei tűzoltóság által közreadott képen fekete füstfelhő száll fel egy vegyi üzemből egy robbanást követően az olaszországi Velence közelében fekvő szárazföldi Marghera ipari parkjában 2020. május 15-énForrás: MTI/AP/Velencei tűzoltóság/-

A lagúnákkal szemközti Marghera kikötőjében, és az ezzel szomszédos ipari körzetben megszólaltak a vegyi veszélyre figyelmeztető szirénák. A robbanástól érintett vegyi üzem 10 ezer négyzetméternyi területet fed le.

Videók a helyszínről: