Legalább két tucat vendégmunkás halt meg egy közúti balesetben Indiában

vendégmunkás India Maharashtra
Migrant workers who arrived from Maharashtra state travel on a mini truck to go back to their hometowns, after the government eased a nationwide lockdown imposed as a preventive measure against the COVID-19 coronavirus, in Allahabad on May 15, 2020. (Photo by SANJAY KANOJIA / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább két tucat vendégmunkás meghalt és 15 megsérült egy közúti balesetben szombaton India északi részén - mondta el a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A baleset a reggeli órákban történt Uttar Prades állam Aurija körzetében - számolt be Kamles Kumar Dixit rendőrségi tisztségviselő.

Több sérült állapota válságos.

Egy több mint húsz migránst szállító, Delhiből indult teherautó nekiütközött egy utánfutós traktornak, amely építkezési alapanyagokat és hazafelé tartó munkásokat szállított. Mindkét jármű felborult.

Tömegek indultak el gyalog a nagyvárosokból

Indiában a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében idény- és vendégmunkások milliói veszítették el megélhetésüket, és hatalmas embertömeg indult meg a városokból vidékre.

Sokan gyalog vagy autóstoppal vágtak neki az útnak,

míg másoknak a hatóságok szervezték meg a hazajutást.

Hazafelé induló munkások egy teherautó platóján az indiai Allahabadban Forrás: AFP/Sanjay Kanojia

Országszerte több baleset történt emiatt, csütörtökön például tizennégy munkás vesztette életét Madhja Pradesben és Uttar Pradesben, és többen megsérültek. A múlt héten 16 embert gázolt halálra egy tehervonat, akik a vasúti síneken tartottak hazafelé, és ott vertek tábort éjszakára.