Földi László: Az álcivil szervezetek tevékenysége miatt koronavírusos migránsok jöhetnek Európába

migráns, hajó, tenger, Líbia partjainál, Líbia
A group of 47 migrants is helped by a Sea Watch 3 crew member (L) during their transfer from a rescued unflatable boat onto a Sea Watch 3 RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat) during a rescue operation by the Dutch-flagged vessel Sea Watch 3 off Libya's coasts on January 19, 2019. - The German charity group Sea Watch said on January 19 that it had rescued 47 migrants from an inflatable boat, but it was not known if they belonged to the same group that was feared missing off the Libyan coast, the International Organization for Migration said on January 19 after the Italian navy flew three survivors to the Mediterranean island of Lampedusa. (Photo by FEDERICO SCOPPA / AFP)
Vágólapra másolva!
A líbiai káosz felgyorsíthatja a migrációs folyamatokat - mondta Földi László, az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója az M1 aktuális csatornán. Ráadásképpen az álcivil szervetek arra ösztönzik a migránsokat, hogyha koronavírusosak, akkor menjenek Európába, mert ott jobb kezelést kaphatnak, mint Afrikában.
Vágólapra másolva!

Földi László kijelentette, hogy Líbiában kiéleződtek a harcok a kormány és Halífa Haftar tábornok harcosai között, akik a fővárost, Tripolit ostromolják.

A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, hogy

Migránsok Líbia partjai közelében. A kép illusztráció Forrás: AFP/Federico Scoppa

Mint mondta, Afrika szinte minden országában megjelent a koronavírus, így

Európát katasztrófa fenyegeti akkor, ha olyan százezres tömegek érkeznek, akiknek nemhogy az identitását, de még fertőzöttségük mértékét sem lehet megállapítani.

A koronavírus mellett sok más betegség van Afrikában és a Közel-Keleten, amelyek Európában nem ismertek, és az egészségügyi ellátórendszer miatt nem terjedtek el - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy

ezért is kapnak védőoltás az Afrikába, illetve a Közel-Keletre utazók.

Kitért arra is, hogy az álcivil szervezetek (amelyeket jelentős részben Soros György finanszíroz - a szerk.) azt mondják a libáiból induló illegális bevándorlóknak, hogyha elkapják a koronavírust, akkor Európában jobb kezelésben részesülnek majd, mint Líbiában.

- mutatott rá Földi László.