Enyhítettek a maszkviselés szabályain Kínában

2020.05.17. 13:56

Enyhítettek az új koronavírus-járvány miatt életbe léptetett maszkviselés szabályain a kínai hatóságok.

A továbbiakban Kínában nem kötelező a maszk viselete kültéren - parkokban, az utcán és játszótereken -, amennyiben nem gyűlik össze egy helyen nagyobb tömeg - tudatta a kínai járványügyi központ vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Maszkot viselő emberek tanulnak a Kuangtung tartománybeli Kanton könyvtárában 2020. május 15-én. Az új szabály értelmében már nem lesz kötelező a maszk viselése, ha megoldható a megfelelő távolságtartás és a szellőztetésForrás: MTI/EPA/Alex Plavevski

A megfelelő szellőztetéssel rendelkező beltéri helyszíneken - például irodákban, konferenciatermekben, építkezéseken és iskolákban - a közösségi távolságtartás szabályainak betartása mellett szintén nem kell ezentúl maszkot viselni.

Védőmaszkot viselő utasok várakoznak egy pekingi buszmegállóban 2020. május 15-én. A tömegközlekedési eszközökön továbbra is kell maszkot hordaniForrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

Változatlanul kötelező azonban a védőmaszk használata azokon a helyeken, ahol sok ember gyűlik össze zárt légtérben, egyebek mellett a tömegközlekedési eszközökön, valamint a liftekben. A szabályok enyhítése nem vonatkozik olyanokra, akiknek az új koronavírus-fertőzésre jellemző tünetei - köhögés, láz - vannak. A kórházakban a látogatóknak és a betegek kísérőinek is változatlanul védőmaszkot kell viselniük.