Nem engedték be egy kávézóba az új-zélandi kormányfőt és élettársát

ARDERN, Jacinda
Wellington, 2020. április 20. Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök bejelenti a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések egy héttel további meghosszabbítását a kabinetülést követő sajtótájékoztatóján, Wellingtonban 2020. április 20-án. MTI/AP/NZ Herald/Mark Mitchell
Vágólapra másolva!
Nem engedték be egy wellingtoni kávézóba Jacinda Ardern új-zélandi kormányfőt és élettársát szombaton, mivel a közösségi távolságtartás szabályai miatt a vendéglátóhely már zsúfolt volt.
Vágólapra másolva!

Az új-zélandi kormány csütörtökön lazított a közösségi távolságtartás számos rendelkezésén, megnyitva a kávézókat, mozikat, bevásárlóközpontokat két hónappal az után, hogy a legszigorúbb intézkedéseket rendelték el a csendes-óceáni országban az újkoronavírus-járvány feltartóztatására.

A járvány kezeléséért hazájában nagy tisztelettel övezett Ardern és Clarke Gayford be akart térni reggelizni az új-zélandi főváros egyik kávézójába,

ahol azonban közölték velük, hogy túlságosan tele vannak.

Néhány perccel később, amikor egy asztal szabaddá vált, az egyik alkalmazott utánuk szaladt, és a pár visszatérhetett - adta hírül az új-zélandi média.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök Wellingtonban 2020. április 20-án. Forrás: MTI/AP/NZ Herald/Mark Mitchell

Clarke Gayfor magát hibáztatta Facebook-bejegyzésében, mondván ő a felelős a történtekért, mivel nem foglalt asztalt.

- írta. A kávézónál a várakozás a vírus elleni korlátozások miatt van. "A miniszterelnök azt tartja, hogy mindenki máshoz hasonlóan maga is vár" - közölte a miniszterelnöki sajtóiroda az új-zélandi közszolgálati televízióval.

Új-Zélandnak sikerült feltartóztatni a járvány terjedését még az előtt, hogy az nagy terhet rótt volna az ország egészségügyi ellátására. Vasárnapig 1149 igazolt fertőzöttet tartottak nyilván és 21 Covid-19 beteget.