Oroszországban már két napja tízezer alatt van az új regisztrált fertőzöttek száma

oroszország, koronavírus
Moszkva, 2020. április 24. Locsolókocsival fertőtlenítenek egy moszkvai sugárutat a koronavírus-járvány elleni védekezésül 2020. április 24-én. MTI/EPA/Szergej Csirikov
Vágólapra másolva!
Egy nap alatt 9709-cel 281 752-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzések száma a vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint.  Az új esetek száma már második napja maradt alatta a tízezernek.
Vágólapra másolva!

A halottak száma 94-gyel 2631-re, a gyógyultaké pedig 4207-tel 67 373-ra emelkedett. A járvány kezdete óta az országban több mint 6,9 millió tesztet végeztek el.

Az orosz kormány vasárnap engedélyezte a külföldi sportolók és edzők visszatérését az országba. Az érintetteknek a belépést követően két hétre karanténba kell vonulniuk. Az orosz labdarúgó bajnokság június 21-én indul újra.

Locsolókocsival fertőtlenítenek egy moszkvai sugárutat a koronavírus-járvány elleni védekezésül 2020. április 24-én Forrás: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője a Rosszija 1 tévécsatornának azt mondta:

Védőmaszkban járőröző rendőrök a moszkvai Vörös téren Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A héten az Oroszországi Turisztikai Szövetség és az Oroszországi Szállodai Egyesület

azzal a kéréssel fordult a gazdaságfejlesztési minisztériumhoz, hogy június 1-től engedélyezze az turistautakat egyes dél-oroszországi régiókba, július 1-től pedig egyes külföldi területekre is.

Moszkva Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím-félszigeten szombaton feloldották a kijárási korlátozásokat.

A nyár végére ígérte egy, a Covid-19 elleni vakcina bejegyzését Alekszandr Gincburg, a Nyikolaj Gamaleja nevét viselő Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet igazgatója, a Rosszija 1 egy szombat esti adásában.

A központ jelenleg a preklinikai kísérleteknél tart.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Csütörtökön Rinat Makszjutov, a novoszibirszki Vektor állami kutatóközpont vezérigazgatója azt mondta, hogy intézete júniusban fejezi be a prototípusok preklinikai tesztelését, szeptemberben pedig be is kívánja jegyeztetni a vakcináját.