Magát okolja testvérei haláláért egy ausztrál nő

2020.05.19. 17:44

Kilenc évvel ezelőtt egy ausztrál nő meggyilkolta két lányát Port Denisonban, majd magával is végzett. Harmadik gyereke életben maradt, mert éppen a nagyszüleinél volt. A nő most saját magát hibáztatja a gyilkosságért. Úgy képzeli, megmenthette volna a testvéreit.

Heather Glendinning 2011 decemberében gyilkolta meg a 12 éves Jane-t és a 10 éves Jess-t, majd öngyilkos lett az otthonukban. Legidősebb lánya, Grace Cuzens 13 éves volt ekkor, ő életben maradt, mert éppen a nagyszüleit látogatta meg. Azóta sűrűn arra gondol arra, hogy segíthetett volna a testvérein, ha akkor otthon marad.

Elmondása szerint rengeteg dolgozik és tanul, mert ha abbahagyná, eszébe jutnának a tragédia, amit rossz hatással lenne az életére.

A most 22 éves, joghallgató nő szerint a szülei házassága 2001 körül romlott meg, mert az anyja drogozott. A bíróságon évekig vitáztak arról a felnőttek, hogy az anyához vagy az apához kerüljenek-e a gyerekek. A bíróságon nem a férfinak hittek, pedig azt bizonygatta, hogy a nőnek problémái vannak. A gyilkosság után az asszony akkori élettársa elárulta, hogy a gyilkos anya annyira rosszul volt a drogfüggőségtől, hogy már képzelődött. 

Késsel járkált a házban és baseball ütőt tartott az ágya alatt.

Grace Cuzens véleménye szerint a gyerekeken nagy a nyomás a válásnál azzal kapcsolatban, hogy melyik szükőt válasszák, ezért az egész ausztrál rendszer rossz.

Ők az anyjukat választották, mert ő sokkal lazább volt velük, az apjuk pedig szigorúbb szabályok szerint élt – írja a Daily Mail.

Barry King 2016-ban arra jutott, hogy ha a hatóságok alaposan kivizsgálták volna az esetet, nem kerülhettek volna az asszonyhoz a gyerekek.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!