Tavaly novemberben eltűnt egy 17 éves lány Svédországban. Egy ideig nem lehetett tudni, hogy mi történt vele, majd eltűnése után nem sokkal megtalálták a levágott fejét egy bőröndben a volt barátja, egy migráns lakásában. A férfi tárgyalása hat nap múlva kezdődik. Tagadja, hogy ő ölte volna meg a lányt.

2019 novemberében a 17 éves Wilma Andersson, a gyanú szerint azért ment át volt barátjához, miután szakított a 23 éves kurd migránssal Tishko Ahmed Shabazzal, hogy a férfi lakásában maradt dolgait elhozza. Feltehetően ez lehetett az utolsó találkozásuk. 

Valószínűleg a férfi megtámadta, majd feldarabolta a lányt. 

Ezen az estén a szomszédok kiabálást hallottak a férfi lakásából, és azt mondták, hogy utána is gyanúsan viselkedett.

Miután a rendőrök keresni kezdték az eltűntnek hitt lányt, még semmi jel nem utalt arra, hogy meghalt volna. Aztán 

november 28-án házkutatást tartottak a férfi lakásán, amikor egy bőröndben megtalálták a lány levágott fejét. 

Alapos vizsgálat vette kezdetét, a rendőrök vérnyomokat találtak a padlón a nappaliban és késeket, amiken egyértelműen rajta volt a 17 éves lány DNS-e. A Bors arról ír, hogy egy svéd napilapnak a férfi azt állítja, hogy ártatlan a lány meggyilkolásában és azért sem ő gyilkolta meg a lányt, mert akkor nem tartotta volna meg a fejét.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Ártatlanságának több bizonyíték is ellent mond. Többek között az is, hogy a férfi már 2018-ban olyan üzenetet küldött a lánynak, amiben azt írta, hogy legszívesebben feldarabolná őt.  A férfi ügyvédje azt mondja, hogy valaki gyanúba akarja keverni a 23 éves migránst, és ezért helyeztek el bizonyítékokat a lakásában. A tárgyalása május 26-án kezdődik a kurd származású férfinek. 

A lány holttestének többi része azóta sem került elő. 

Wilma Andersson szülei mindenképp szeretnék eltemetni lányukat, ezért azt kérik az emberektől Svédországban, hogy járjanak nyitott szemmel. Szeretnénk megtalálni a lányunkat. Szörnyű, amin most keresztül megy a családunk, de mindenkit arra kérünk, ne adja fel Wilma keresését. Remélem, hogy valahol akár vízben vagy máshol, de előkerül a holtteste.  - mondta Wilma édesanyja egy svéd lapnak.