Borzasztó lelkiismeret-furdalással küzd az a fiatal, ausztrál anyuka, aki tehetetlenül nézte végig az utcáról, ahogyan hároméves ikerlányai szörnyethalnak a kigyulladt lakásukban. A két kislány holttestére egymás kezét fogva, az előszobában találtak rá a tűzoltók.

A 29 éves Tanyka Ford és három gyereke, a hároméves Aisha és Lailani, illetve ötéves bátyjuk, Dominic otthon voltak, amikor a család batlowi lakása kandallótűz miatt kigyulladt. Amikor az egyik párna lángra kapott, a fiatal anya kisfia kezét fogva gyorsan kilépett a házból, hogy eloltsa azt, ám az ajtó becsukódott mögöttük.  A nő hiába próbált visszamenni a házba, nem tudott.

Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, már 

az egész lakás lángokban állt, a két kislány életét pedig nem tudták megmenteni. 

Gyűlölöm magam, amiért nem tudtam rajtuk segíteni, nem tudom, hogy valaha felfogom-e, hogyan történhetett ez az egész. Sajnos akármennyit imádkozom, bármit mondok, nem hozza vissza a kisbabáimat. A fájdalom kibírhatatlan 

- mondta a fiatal anya, aki a gyerekek halála óta még mindig sokkos állapotban van, és magát okolja a történtekért. 

Az esettel kapcsolatban a rendőrök rövidesen kihallgatják a fiatal nőt és a lányok apját, Geoffrey Duboist is. Bob Noble szóvivő elmondta, hétfő este találkoztak Ms. Forddal, aki akkor még nagyon zavartan viselkedett. A rendőrök beszéltek néhány szót az ötéves kisfiúval is, aki édesanyjával együtt nézte végig, ahogy leég a házuk, húgai pedig szörnyethalnak. 

A lányok nagynénje, a 39 éves Tammy Dubois elmondta, hogy az ikrek sikítását ki lehetett hallani az utcára. 

Imádták egymást. Az előszobában, egymás kezét fogva találtak rájuk – idézte fel a nagynéni a sokkoló emlékeket.

Az ikrek nagymamája, Michelle egy Facebook-posztban ezekkel a szavakkal emlékezett meg unokáiról: 
Nyugodjatok békében mama kis angyalai, nagyon hiányoztok. 

A gyászoló rokonság az interneten gyűjtést szervezett a gyerekeiket és otthonukat elvesztő családnak. Eddig már több millió forintnyi összeget adományoztak - írja a Bors a DailyMail cikkére hivatkozva.