Joe Biden újabb botránya: azt mondta egy műsorvezetőnek, hogy nem is fekete, ha gondolkodik azon, kire szavazzon

Joe Biden
CHARLESTON, SOUTH CAROLINA - FEBRUARY 25: Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden arrives on stage for the Democratic presidential primary debate at the Charleston Gaillard Center on February 25, 2020 in Charleston, South Carolina. Seven candidates qualified for the debate, hosted by CBS News and Congressional Black Caucus Institute. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Rasszizmussal vádolják Joe Bident, a demokraták várható elnökjelöltjét, Donald Trump kihívóját, miután egy afroamerikai riporternek azt mondta: ha még mindig gondolkodnia kell, hogy rá szavazzon, vagy Trumpra, akkor nem is fekete-  írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Barack Obama korábbi alelnöke a Breakfast Club nevű reggeli műsor riporterének azt mondta:

Katrina Pierson, Donald Trump kampánycsapatának egyik vezető tanácsadója úgy fogalmazott, hogy Joe Biden 77 éves fehér férfiként azt hiszi, hogy megmondhatja a feketéknek, miképpen cselekedjenek. Szerinte a volt alelnök megjegyzése rasszista és dehumanizáló.

A műsor az elhangzottak után Twitter-oldalán megkérdezte követőit, hogy egyetértenek-e Biden szavaival, és végül elsöprő többségük, több mint 89 százalékuk elutasította azt.

Tim Scott, dél-karolinai republikánus szenátor (aki maga is fekete) azt mondta, ez a legarrogánsabb és legfelháborítóbb nyilatkozat, amit valaha hallott. Hozzátette: 1,3 millió afroamerikai szavazott Trumpra.

A szintén republikánus Lindsey Graham, a másik dél-karolinai szenátor (aki híres arról, hogy jó néhány kétpárti törvényjavaslatot kezdeményezett, így a demokraták között is nagy az elfogadottsága) azt mondta: "Igazán durva (Biden megjegyzése - a szerk.), de ritka és őszinte bepillantást ad a liberálisok gondolkodásába.

Brad Parscale, Trump kampánymenedzsere szerint Biden megjegyzései az „elitista demokraták arroganciájának csúcsát" jelentik.