Afrikában is erőszakosan terjeszkedik a Soros-hálózat

Africa African Ethnicity Bearing Boys Class Eastern Africa Education Ethiopia Ethiopian People Females Indoors Males Middle School People School Sitting Teacher Teenage Girls
Ethiopia, Awassa, Teacher in a class working by shift with two groups: one in the morning and one in the afternoon
Vágólapra másolva!
Soros György, amerikai tőzsdespekuláns figyelmét az afrikai országok sem kerülik el. A Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott szervezetek erőteljesen nyomulnak Afrikában, és a Soros számára fontos témákban működnek. A V4NA cikksorozatának korábbi részeiben Soros Egyesült Államokban megfigyelhető tevékenységét mutatják be, a közép-ázsiai helyzetről írnak, részletezik, hogyan támogatja az Afrikából és Közel-Keletről induló migránsok Európába utaztatását segítő szervezeteket, és Soros délkelet-ázsiai tevékenységét is megvizsgálják.
Vágólapra másolva!

Soros György, amerikai tőzsdespekuláns Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján elérhető adatok szerint 2018-ban Afrikában összesen 288 juttatást osztottak ki helyi szervezeteknek, vagy olyan nemzetközi programokra, amelyek a kontinensen is működnek. A térképből világosan kiderül, hogy Soros egyik kedvelt országa Kenya, ahol csak a fővárosban, Nairobiban több tucat szervezet élvezhette az OSF támogatását.

A legnagyobb támogatást, 6 millió dollárt az Ethiopia Education Initiatives kapta, azonban jutott pénz a liberális eszmék támogatására is, főleg a szexuális kisebbségek terén.

A Fokvárosban található Gender DynamiX nevű transznemű joggal foglalkozó szervezet 40 ezer dollárt kapott az OSF-től általános működési támogatás címen.

Soros idén januárban Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Team No Sleep Foundation nevű alakulat 50 ezer dollárt nyert, amelyet az LGBTQ-menekültek kihívásainak kezelésére fordíthattak Nairobiban.

A Pretoriai Egyetem (University of Pretoria) összesen 241 ezer Soros-dollárt fordíthatott arra, hogy szakembereket képezzenek a szexuális és reproduktív jogokból.

A migránsok és menekültek sem maradtak ki a pénzosztásból.

A svájci székhelyű Jesuit Worldwide Learning nevű szervezet 410 ezer dollárt kapott arra, hogy a Kakuma menekülttáborban élő 220 ember diplomaszerzését támogassa liberális tanulmányokból (Liberal Studies).

A holland Lighthouse Reports Alapítvány (Stichting Lighthouse Reports) 94,810 dollárt kapott Soroséktól arra, hogy kialakítson egy újságíró hálózatot, amely a migrációs politikát figyeli. Ennek a célja az lenne, hogy felhívják a figyelmet, és kialakítsanak egy bizonyítékokra alapuló vitát, valamint segítsék a menekültek és migránsok eredményeit.

Az adatok szerint Sorosék négy szövetségre (Fellowship) 314 ezer dollárt költöttek Afrikában. Továbbá három gyakornoki programot finanszíroztak 48 ezer dollár értékben. Ebből valakik többek között az emberi jogokból kaphattak kiképzést a Migration Policy Institute, a Girls Not Brides és a Global Witness nevű szervezeteknél. Az OSF 82 ösztöndíjra (Scholarship) több mint 3,3 millió dollárt költött.