Videón, ahogy a repülőgép becsapódik a pakisztáni lakónegyedbe

2020.05.24. 12:39

Repülőgép zuhant a pakisztáni Karacsi városának egy sűrűn lakott részére még pénteken, 99 ember utazott a fedélzeten, közülük 91-en utasok voltak. A szerencsétlenséget ketten élték túl.

A pakisztáni légitársaság PK8303-as járatán közlekedő Airbus Lahorból érkezett Karacsiba, fedélzetén 91 utassal és a nyolcfős legénységgel, de a leszállás előtt lezuhant.

A pilóta röviddel az ütközés előtt technikai problémákról számolt be az irányítótoronynak. A baleset pontos oka egyelőre tisztázatlan, de a rádióüzenet alapján hajtómű-leállásra gyanakodnak.

Szemtanúk beszámolója szerint a repülőgép több kört leírt a levegőben, mielőtt lezuhant. A gép szinte letarolta a közeli lakónegyedet, 25 ház vált lakhatatlanná. A helyiek közül legalább 17-en sérültek meg, őket egy közeli kórházba szállították.

A túlélők egyike a pakisztáni Geo TV-nek nyilatkozott a becsapódás előtti utolsó pillanatokról.

Az emberek pánikba estek, és hangosan imádkozni kezdtek. A pilóta a következő 10-15 percben a levegőben tartotta a gépet, majd másodszor is bejelentette, hogy megpróbál leszállni, de a repülő lezuhant - mondta Mohammad Zubajr.