Egy pillanat! Éppen egy kis földrengésünk van itt - mondta élő adásban az új-zélandi miniszterelnök

Vágólapra másolva!
Élő adásban adott tévéinterjút Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök, amikor rengett a föld hétfő reggel Wellington közelében, de a politikus megőrizte hidegvérét, zavarba se jött.
Vágólapra másolva!

A közepes erejű földmozgás pont akkor kezdődött, amikor Ardern a parlament épületéből, távkapcsolással adott interjút a Newshub tévécsatornának. A miniszterelnök egy pillanatra megszakította Ryan Bridge riportert, mondta neki, hogy megmozdult a föld, de szemlátomást nem jött zavarba, mosolyogva folytatta az interjút, még integetett is a tévénézőknek.

- mondta Ardern, majd körülnézett a szobában, és mosolyogva jelezte az újságírónak, hogy - amint ő is láthatja - mozognak a tárgyak körülötte.

- mondta mosolyogva a két és fél éve hivatalban lévő, 39 éves Ardern, aki a szigetország harmadik női miniszterelnöke.

A jelenet bejárta a világsajtót, néhány óra alatt több tízezren tekintették meg az interjúról készült felvételt a YouTube videomegosztó portálon.

A közepesen erős,

5,8-as fokozatú földrengés epicentruma Wellingtontól mintegy 100 kilométerre északkeletre volt.

A rengés fészke 37 kilométeres mélységben volt a tengerfenék alatt. Az első lökést több kisebb utórengés követte. Cunamiriadót nem rendeltek el. Komolyabb károkról nem érkeztek hírek. Wellingtonban a földrengés után biztonsági okokból leálltak a vonatok.

Új-Zéland az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol gyakoriak a földrengések és vulkánkitörések. Kilenc éve, 2011-ben súlyos földrengés rázta meg az új-zélandi Christchurch városát. A 6,3-as földmozgás 185 emberéletet követelt, és lerombolta a belváros nagy részét. A 350 ezer lakosú település újjáépítése máig nem fejeződött be.