Yves Van Laethem, a belga közegészségügyi szolgálat szóvivője azt mondta, a lazítások eddig nem gyakoroltak negatív hatást a járványügyi trendekre, azonban 10-15 nap elteltével már pontosabb következtetéseket lehet levonni.

Az országban továbbra is csökken az új azonosított fertőzöttek, a halálesetek, illetve a járványban megbetegedettek kórházi felvételének száma. Egy nap alatt 198 emberénél mutatták ki a vírus jelenlétét, 52-vel kevesebbnél, mint vasárnap. További 39 embert utaltak be egészségügyi intézményekben történő ápolásra, illetve 23-an lettek a kór áldozatai.

Az intenzív kezelésre szorulók száma is csökkent.

A 11,5 millió lakosú országban eddig közel 57 500 fertőzöttet regisztráltak, és mintegy 9400-an haltak bele a vírus okozta megbetegedésbe.

Hollandia

A szomszédos Hollandiában is egyre kevesebb az új fertőzések és a kórházi felvételek száma.

Légifelvétel az elnéptelenedett amszterdami Dam térről április 27-én, a Király NapjánForrás: MTI/EPA/ANP/Bram Van De Biezen

Hétfőről keddre 26-at halálos áldozatról és 188 új megbetegedésről számolt be a helyi közegészségügyi szolgálat. Az országban 45 478-an fertőződtek meg eddig és több mint 5800 a halálos áldozatok száma a kór áldozatai.

Luxemburg

Luxemburgban egy új esetről számolnak be a hatóságok, a járvánnyal összefüggő haláleset az elmúlt 24 órában nem történt. Xavier Bettel kormányfő kedden

újabb korlátozásenyhítéseket jelentett be.

Eszerint a bárok és más vendéglátóhelységek péntektől, a szigorú távolságtartási előírások mellett, újra kinyithatnak. A sportegyesületek működésének és az uszodák kinyitásának, valamint a 20 főre korlátozott társas összejöveteleknek ugyancsak zöld utat adott a miniszterelnök.