Csak maszkban használhatják a tömegközlekedést és a taxikat Dél-Koreában

2020.05.26. 09:32

A maszk viselését kötelező szabály kedden lépett életbe Dél-Koreában, miután nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma. Ez elsősorban a szöuli éjszakai szórakozóhelyek újranyitása miatt van, egyik klubban több mint 200-an fertőződtek meg, köztük egy taxisofőr is.

A koronavírus miatt hozott új óvintézkedés értelmében, aki nem visel maszkot, azt ki is zárhatják a szolgáltatásból.

A fővárosi utazók többsége már az első nap eleget tett a szabályozásnak, és csak a megállókban szabadultak meg néhányan a védőeszköztől. Egy buszsofőr elmondta, hogy az emberek többsége magától is hordott maszkot, és neki eddig senkit sem kellett figyelmeztetnie.

Önkéntesek sétálnak az utcán a koronavírus-járvány elleni intézkedésekre figyelmeztető táblával a hátukon a lótusz-lámpás ünnepség idején SzöulbanForrás: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun

A taxiknál is hasonló a helyzet. Egy rendszeres taxizó rámutatott, hogy az elmúlt hónapokban a sofőrök többsége feltette a maszkot.

A kormányzati óvintézkedésre azért volt szükség, mert növekedett a szöuli éjszakai szórakozóhelyeken megfertőződött emberek száma. Az egyik klubhoz több mint 200 új eset köthető, köztük egy taxisofőr.
Vasárnapi adatok szerint 12 taxisofőr és 9 buszvezető fertőződött meg.

Dél-Koreában 11 225 fertőzöttje és 269 halálos áldozata van a koronavírusnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.