Tizenhárom éves fiú késelt halálra egy nőt a telefonjáért Svédországban

Vágólapra másolva!
Újabb borzalmas esetről számolt be a svéd sajtó. Május 10-én a Göteborg melletti Kungälv településen egy 13 éves fiú halálra késelt egy 56 éves svéd nőt. A gyilkos a nő telefonját akarta megszerezni.
Vágólapra másolva!

A gyilkosság egy gyaloghíd alatt történt, amikor a fiú megszúrta a nő felsőtestét - számol be az esetről az expressen.se. A 13 éves fiatal fenyegette a nőt, hogy adja oda a mobiltelefonját. A nő védekezett, ekkor történt a késelés. Nagyon súlyosan megsérült, de

még fel tudta hívni a rendőrséget, azonban május 22-én a kórházban belehalt sérülésébe.

A feltételezett gyilkost a múlt héten vették őrizetbe.

A bűncselekményt gyilkosságként kezelik, de Svédországban 15 év a büntethetőség alsó korhatára.

Ahogy arról az Origo már többször is beszámolt, Svédországban, főleg a nagyvárosokban és környékükön, jelentősen megnőtt a bűnözés az utóbbi években, mely összefüggésben áll a bevándorlással. Az egyik legutóbbi eset például arról szólt, hogy egy 23 éves kurd férfi volt barátnőjét ölte meg, a fejét a rendőrség találta meg a férfi lakásán egy bőröndben. Ugyanakkor attól sem riadnak már vissza, hogy rendőröket és politikusokat is fenyegessenek, erről itt írtunk. Több olyan eset is volt, amelyek során leköhögték vagy leköpték a rendőröket, ekkor már tartott a koronavírus-járvány. Az év elején pedig arról írtunk, hogy Svédországban a mindennapok részévé vált az utcai erőszak.