Kenőpénz átvételekor fogták el a Kárpátaljai Adóhivatal egyik vezetőjét - videó

Kenőpénz átvételénél tetten ért kárpátaljai hivatalnok
A Kárpátaljai Adóhivatal korrupcióellenes osztályának vezetője (a fotón bilincsben, kapucnis kabátban) 2000 dollárt kért egy állítólag "hiányos adóbevallás" eltusolásáért.
Vágólapra másolva!
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai kenőpénz átvételénél érték tetten a Kárpátaljai Megyei Adóhivatal korrupcióellenes osztályának vezetőjét, aki egy ungvári építési vállakozót zsarolt meg - olvasható a Kárpátinfo.net beszámolójában.
Vágólapra másolva!

A vizsgálati jegyzőkönyv szerint

a régió egyik legfőbb korrupcióellenes aktivistája 2000 dollár (640 ezer forint) összegű csúszópénzt követelt

egy helyi építőipari cég tulajdonosától. A Kárpátaljai Adóhivatal korrupcióellenes osztályvezetője azért követelte az összeget a vállakozótól, hogy

ne indítsanak ellene vizsgálatot, amiért állítólag eltitkolta a valós nyereségét, vagyis az adóbevallásába alacsonyabb összegeket írt be.

A korrupt tisztviselőt Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron a kenőpénz első részletének átvételekor tartóztatták le.

A Kárpátaljai Adóhivatal korrupcióellenes osztályának vezetője (a fotón bilincsben, kapucnis kabátban) 2000 dollárt kért egy állítólag "hiányos adóbevallás" eltusolásáért Forrás: Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU)

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 368. cikkelye értelmében, jogtalan előny követelése és elfogadása bűntett ügyében eljárást indítottak a 40-es éveiben járó férfi ellen.

- olvasható az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) hivatalos közleményében.

A tettenérésről, azaz a férfi letartóztatásáról videófelvétel is készült, amit itt nézhet meg: