Tizennyolc nap után találtak meg élve két túrázót az új-zélandi vadonban

30 to 34 years mid adult ADULT adventure ALONE solitude appreciation awe beauty in nature beautiful nature day DISCOVERY ESCAPE exploration female freedom getting away from it all great outdoors outdoors out healthy MEDICINE AND HEALTH healthy lifestyle H
Mid adult woman on mountainside, hiking through Kahurangi National Park, New Zealand
Vágólapra másolva!
Tizennyolc nap után találtak meg élve két túrázót szerdán az új-zélandi vadonban - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Jessica O'Connor és Dion Reynolds az új-zélandi Déli-Szigeten elterülő Kahurangi Nemzeti Parkban kirándult. Május 9-én indultak útnak, és öt nap múlva kellett volna visszatérniük. Egyik ismerősük kilenc napra rá jelentette az eltűnésüket.

Öt túraszakértő, három keresőkutyás csoport és két mentőhelikopter indult a felkutatásukra. A hét elején a rossz időjárás nehezítette a dolgukat.

Egy mentőhelikopter csak szerda délután talált rá a párra.

Kivizsgálásra kórházba szállították őket, de csak kisebb sérüléseket szenvedtek.

Már az első napokban eltévedtek

Mindketten 23 évesek és tapasztalt túrázók. A rendőrség szerint az első jelek arra utalnak, hogy már a barangolásuk első napjaiban eltévedtek, és úgy döntöttek, hogy nem mozdulnak arról a helyről, ahol ráeszméltek erre.

Mire megtalálták őket 18 nappal az indulásuk után, már elfogyott az élelmük.

Kahurangi a szigetország második legnagyobb nemzeti parkja, 4520 négyzetkilométer kiterjedésű, körülbelül akkora, mint Veszprém megye, és egyes területein nincsenek kijelölt turistaösvények. Ott forgatták a Gyűrűk Ura filmtrilógia egyes jeleneteit.