Molotov-koktélos támadások, időseket kirabló migránsbandák - elszabadult a bűnözés Franciaországban - videók

Vágólapra másolva!
Nem javul a bűnügyi helyzet, továbbra is egyre több támadás történik Franciaországban: kiskorú migránsok időseket fosztanak ki, tinédzserek kíméletlenül összeverik egyik társukat, városvezetők autóját és otthonát Molotov-koktéllal dobálták meg, egy fiatal halálos balesetét követően pedig újra a rendőrökre támadtak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség különböző francia forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Franciaországban továbbra is rendkívül sok erőszakos bűncselekmény történik. Párizs XIII. kerületében öt fiatal rátámadt egy idős házaspárra, akik épp a házuk udvarára mentek be.

Az asszony kezéből kirángatták a táskáját, a nyakláncát pedig egész egyszerűen letépték.

Egy fiatal lány is volt az idősekkel, de hárman sem bírtak a túlerőben lévő támadókkal, akik gyorsan kereket oldottak a zsákmánnyal. A ház biztonsági kamerája mindent rögzített, így a rendőrök az elkövetők közül kettőt hamar el is kaptak.

Egyiküknek sincsenek iratai,

mindketten 16 évesnek mondják magukat, egyikük állítása szerint líbiai, a másik pedig algériai származású.

Iratok hiányában csontvizsgálattal fogják megállapítani a tényleges életkorukat, hogy kiderüljön, valóban kiskorúak-e az elkövetők. A többieket még keresik a hatóságok.

Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen tinédzserek által elkövetett erőszakos cselekedet. Az alábbi, megdöbbentő videón az látható, amint

hárman agyba-főbe vernek egy velük egyidős fiút, kegyetlenül rugdossák a földön fekvő társukat.

A felvétel az ország déli részén lévő Manosque nevű városban készült. Egy negyedik fiú megpróbálja őket visszafogni, de

az egyik fiú búcsúzóul még teljes erővel ráugrik áldozatára.

A felvételből nem derül ki, hogy mik voltak a verés előzményei, de mindenképp megdöbbentőek a különösen kegyetlen verésről készült képsorok.

Az utóbbi időben megszaporodtak a Molotov-koktélos támadások is.

Strasbourgban például tűzoltókra támadtak a hírhedt Neuhof nevű városrészben.

A forgatókönyv a szokásos módon zajlott, szemeteseket gyújtottak fel, majd a kiérkező tűzoltókra támadtak. A helyszínre gyorsan kiértek a rendőrök is, akik véget vetettek az összecsapásnak, és letartóztattak 19 személyt, akik között kiskorúak is voltak. Személyi sérülés nem történt, de a tűzoltók egyik járművében jelentős anyagi kár keletkezett – írja az actu17.fr.

Máshol is voltak Molotov-koktélos támadások,

Creil település polgármesterének, Jean-Claude Villemain-nek az autóját a háza előtt gyújtották fel,

a jármű teljesen kiégett. A támadás oka egyelőre ismeretlen.

Jean-Claude Villemain autóját május 19-ről 20-ra virradó éjjel gyújtották fel Forrás: V4NA

A szomszédos település, az Oise megyében lévő Nogent-sur-Oise biztonságért felelős polgármester-helyettese,

Claude Robert házára szintén Molotov-koktélt dobtak.

Az ő "bűne" az volt, hogy előző nap lefoglalt két olyan motort, amiket illegális rodeón használtak fiatalok. A társaságból négy személyt őrizetbe is vettek, mivel a száguldozáson túl még pirotechnikai eszközök is voltak náluk - erről a Le Parisien számolt be.

Nagyon sok mostanában Franciaországban a száguldozó motoros és egyre több a baleset, az utóbbi időben több fiatal is az életével fizetett a felelőtlen gyorshajtásért. A legutóbbi tragikus baleset Val-d'Oise megye egyik településén, Montigny-lès-Cormeilles-ben történt,

egy bukósisak nélkül motorozó 18 éves fiatalt halálra gázolt egy vonat.

Az eset után egy csaknem harmincfős társaság (az áldozat rokonai és ismerősei) érkezett a helyszínre, akik rögtön a rendőrséget tették felelőssé, szerintük ugyanis előlük menekült a fiatal, amikor a vonat elé rohant. Szemtanúk szerint azonban nem voltak rendőrök a baleset helyszínének közelében, ezt megerősítette az Unité SGP-Police szakszervezet titkára, Franck Lebas is.

Ennek ellenére

a többségében migráns hátterű fiatalok a rendőröket okolják a fiú haláláért, és újabb zavargások voltak, tűzijátékkal támadtak a rendőrökre,

hogy megtorolják a fiatal halálát.

Tönkretettek hét térfigyelő kamerát, tizenkét szemetes konténert, valamint a rendőrséget és a városházát is pirotechnikai eszközökkel lőtték.

A rendőrök nyolc, 16 és 32 év közötti fiatalt tartóztatott le.