A román rendőrség felhívására és a sajtóban megjelent hírek nyomán jelentkezett a Temes Megyei Rendőr-főkapitányságon annak a pénzzel teli borítéknak a tulajdonosa, amelyet május elején találtak meg a temesvári bevásárlóközpontban, egy bevásárlókocsi kerekei között - számolt be az esetről a Maszol.ro erdélyi hírportál.

Mint arról korábban beszámoltak, a borítékot egy bevásárlókocsi kerekei közé szorulva találta meg az egyik pénztáros, aki a biztonsági őrt kérte meg, hogy „szabadítsa ki" a vastag csomagot.

Igencsak meglepődtek, amikor

egy köteg 200 euróst, összesen 30 ezer eurót (10 és fél milló forint) találtak benne,

majd azonnal hívták a 112-es segélyhívó számot. 

A bevásárlókocsi kerekei között lapult a vaskos boríték. (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

A pénzt átadták a temesvári rendőröknek, akik azt a román adóhivatalnál (ANAF) letétbe helyezték. Így a tulajdonosa nem tudja az összeget egyik napról a másikra felvenni, hanem ki kell várnia a hosszú, akár hetekig is tartó procedúrát. A rendőrség szerint az illető egy 55 éves temesvári üzletember, aki titokban szeretné tartani a személyazonosságát, és banki iratokkal igazolta, hogy a cég számlájáról vette ki május elején a pénzt, amelyet még aznap el is vesztett a temesvári szupermarketben.