A sportkocsi és teherautóvezetést követő repülése után a szépkorú hölgy az ejtőernyőzést is ki akarja próbálni - számolt be Rina nagyi nem mindennapi teljesítményreiről a Kárpátinfo.net hírportál.

A 90 éves kárpátaljai asszony felnőtt unokájának köszönhetően életében először ült repőlőgépen, sőt annak rögtön a volánja mögé.

Rina nagyi felszállás előtt botkormánnyal a kezében.Forrás: YOUTUBE

Az erről szóló videó megjelent a Cimboriki YouTube-csatornán, amely a Rina nagyi néven ismert nyugdíjas kalandjairól szól, és amelyet a cikkünk alján tekinthet meg.

A nyugdíjas unokája szerint a repülőgép vezetésének ötlete azután jött, hogy a 91-ik évében járó hölgy korábban beült egy Mustang sportkabriolett volánja mögé, majd egy teherautót is vezetett.

A repülőgéppel a videót pár napja Kolomijában készítettük. Természetesen az oktatópilóta is velünk volt. A felszállást és a leszállást ő végezte, de már a levegőben átadta az irányítást a nagymamának. Szupernagyimnak és nekem is nagyon tetszett ez a nem mindennapi teljesítmény, de bevallom én sokkal jobban féltem a levegőben, mint ő - nyilatkozta a landolást követően Ivan Kutszina, aki elmondta még, hogy a repülés után a szépkorú hölgy az ejtőernyőzést is ki akarja próbálni, ám erre ő még nem adta az áldását. 

Rina nagyit a földetérés után a pilóta megkérdezte, hogy milyen volt ennyi idősen először repülni, sőt vezetni is a gépet, erre ő rezzenéstelen arccal válaszolt.

Jó volt, de ennyi, kész, túl vagyok rajta. Valójában én egy nagyobb gépre számítottam, itt minden olyan kicsi, kevés a hely,  na meg ez a kormányzás is nekem túl egyszerű volt

- válaszolta Rina néni, akinek az első repülős útjáról készült videót itt nézheti meg: