Görögország határkerítést épít a migránshullám miatt a török határra

2020.05.29. 13:57

"Kerítést építünk, hogy megvédjük az országunk érdekeit", jelentette be Michalis Chrysochoidis görög polgárvédelmi miniszter az új intézkedések kapcsán, melyet a kormány foganatosított, hogy felvegye a harcot az újabb migránshullámmal – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

"Az őrök a helyükön", biztosított Michalis Chrysochoidis görög polgárvédelmi miniszter a kormány új intézkedései kapcsán, hogy kezeljék a migrációs nyomást. Hozzátette, hogy a határ továbbra is biztonságos, mert a Frontex is jelen van, és a kormány terve és stratégiája is működik.

A görög-török határForrás: V4NA

Továbbá rámutatott arra, hogy minden érintett hatóság éberen követi a migráció fejleményeit, és napi szinten foglalkoznak az újdonságokkal.

Elmondta, nemrég vezényeltek vissza 400 rendőrt a görög-török határra, akik a járvány kitörése előtt is a határon szolgáltak. 

Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök interjújában megerősítette, hogy a görög oldalon a határvonaltól kicsivel beljebb helyezik majd el a védőkerítést, hogy egyértelmű legyen, hogy a saját területüket védik. 

A görög-török határon már meglévő kerítés egyik szakaszaForrás: V4NA

Meg fogjuk építeni a kerítést, hogy megvédjük az országunk érdekeit, szögezte le Chrysochoidis, miután megállapításra került az Evros közelében lévő 26 km hosszú kerítés helye, melyet a bejelentés szerint rohamos tempóban fognak felhúzni a hatóságok.

A miniszter elmondta továbbá, hogy felgyorsították a határőrök toborzását, és minden átkelőhelyet komolyabban figyeltetnek majd.  Hozzátette, ha újabb inváziós hullám érkezne az "Evros (határfolyó - a szerk.) le van zárva".

A görög-török határ egyik szakaszán már van kerítés, most ez kerül kibővítésre.