Oroszlánok támadtak egy állatkerti gondozóra Ausztráliában

Nigéria, oroszlán, házőrző oroszlán
Vágólapra másolva!
Egy állatkerti gondozó súlyosan megsérült, miután Ausztráliában két oroszlán rátámadt a ketrec takarítása közben - számolt be az esetről a BBC hírportálja.
Vágólapra másolva!

A 35 éves nő súlyos arc- és nyaki sérüléseket szenvedett a Sydney-től 150 kilométerre található Shoalhaveni Állatkertben.

- nyilatkozta az Új-dél-walesi rendőrség illetékese.

Az állatkert vezetése egyelőre értetlenül áll a történtek előtt, mivel korábban nem történt hasonló eset náluk. Annyit közöltek csak, hogy a rendőrséggel együttműködve még vizsgálják, hogy ki a felelős a történtekért.

Illusztráció Forrás: Twitter

A mentősök egyike ugyanakkor elmondta, hogy kiérkezésükkor a nő súlyos sérülésekkel, már eszméletlen állapotban feküdt az oroszlánketrecen belül, a fején harapásnyomok és vérző repedések voltak.

- nyilatkozta Fap Stockmen, a New South Wales-i mentőszolgálat egyik tisztje. Az áldozatot kritikus állapotban mentőhelikopterrel a Sydney-i Központi Kórházba szállították, ahol azonnal megoperálták.

A Shoalhaven Állatkert egyébként a koronavírus-járvány miatt 2020. március 25. óta zárva tart, így szerencsére látogatói részről nem voltak szemtanúi a borzalmas esetnek.