Oroszlánok támadtak egy állatkerti gondozóra Ausztráliában

2020.05.29. 10:54

Egy állatkerti gondozó súlyosan megsérült, miután Ausztráliában két oroszlán rátámadt a ketrec takarítása közben - számolt be az esetről a BBC hírportálja.

A 35 éves nő súlyos arc- és nyaki sérüléseket szenvedett a Sydney-től 150 kilométerre található Shoalhaveni Állatkertben. 

A vadállatok a kifutó takarítása közben támadtak rá a női alkalmazottra, aki előtte valószínűleg az hitte, hogy az oroszlánokat már elzárták egy belső ráccsal  - nyilatkozta az Új-dél-walesi rendőrség illetékese.

Az állatkert vezetése egyelőre értetlenül áll a történtek előtt, mivel korábban nem történt hasonló eset náluk. Annyit közöltek csak, hogy a rendőrséggel együttműködve még vizsgálják, hogy ki a felelős a történtekért.

IllusztrációForrás: Twitter

A mentősök egyike ugyanakkor elmondta, hogy kiérkezésükkor a nő súlyos sérülésekkel, már eszméletlen állapotban feküdt az oroszlánketrecen belül, a fején harapásnyomok és vérző repedések voltak. 

Ez egy nagyon komoly támadás lehetett. Amikor megérkeztünk, a többi gondozó próbálta visszatartani, lecsillapítani a felbőszült oroszlánokat, de még akkor is nagyon agresszívak voltak. De nem volt idő gondolkodni, azonnal be kellett mennünk segíteni a szerencsétlen asszonyon, azaz rettegve, de szó szerint "besétáltunk az oroszlán barlangjába"  - nyilatkozta Fap Stockmen, a New South Wales-i mentőszolgálat egyik tisztje. Az áldozatot kritikus állapotban mentőhelikopterrel a Sydney-i Központi Kórházba szállították, ahol azonnal megoperálták. 

A Shoalhaven Állatkert egyébként a koronavírus-járvány miatt 2020. március 25. óta zárva tart, így szerencsére látogatói részről nem voltak szemtanúi a borzalmas esetnek.