Kétszáz német tért vissza Kínába a korlátozások enyhítése után

2020.05.30. 08:49

Kétszázan, a német gazdaság képviselői és családtagjaik tértek vissza Kínába szombaton, miután enyhítettek a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozásokon - tájékoztatott Jens Hildebrandt, a német kereskedelmi kamara vezetője.

Az utazás előtt mindenkit teszteltek az új koronavírusra. A vizsgálatot Kínában, a leszállás után megismétlik. A kétszáz embert a Lufthansa szállította az észak-kínai Tiencsin városába. Legalább két hét karantén vár rájuk, mielőtt továbbutazhatnának állomáshelyükre.  Útjuk megszervezésében a kínai német kereskedelmi kamara, a nagykövetség és a kínai hatóságok vettek részt.

Indulásra váró utasok a vuhani központi pályaudvar előtt, miután feloldották az új koronavírus miatt elrendelt vesztegzárat Hupej tartomány székhelyénForrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A koronavírus-járvány európai elterjedését követően Kína márciusban lezárta határait Németország - és több más ország - előtt, és hatályon kívül helyezte az érvényes vízumokat. Emiatt számos gazdasági tisztségviselő kényszerült hazatérni Kínából a családjával együtt. 

A berlini kormány márciusban és áprilisban mintegy 240 ezer külföldön rekedt német állampolgár hazajutását szervezte meg.

A német kereskedelmi kamara érdeklődésére eddig körülbelül 2000-2500 ember jelezte, hogy visszatérne Kínába. A következő gépet Sanghajba indítják június 3-án.