Egy ártatlan fiút brutálisan megvertek, és meztelenre vetkőztettek, majd arra kényszerítették, hogy sérüléseit mutassa meg a kamerának Svédországban - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A napokban ez már a második ilyen eset, az elkövetők feltételezhetően ezúttal is migránsok voltak. 

A V4NA hírügynökség újabb döbbenetes felvételt mutatott meg, amin az látható, ahogy egy fiatal fiút bántalmaz két másik egy lakásban. Az esetről egyébként a Samhällsnytt számolt be, hozzátéve, hogy azt nem lehet tudni, hogy a brutális támadásra mikor és hol került sor. A két támadó levetkőztetett, majd megvert egy védtelen fiatalt, akitől még a gyűrűjét is ellopták. 

Az áldozatot arra is kényszerítették, hogy mutassa meg a megvert arcát a kamerának, és eközben is tovább ütötték őt a támadók. 

A V4NA arra hívta fel a figyelmet, hogy rövid időn belül ez már a második ilyen eset volt Svédországban. Néhány nappal ezelőtt egy novemberi támadásról jelent meg egy felvétel, amin egy erdőben a támadók levetkőztettek egy svéd fiút, aki meg is vertek. Ezt a támadást a Samhällsnyt szerint feltételezhetően migránsok követték el, mert a felvételen arabnak tűnő mondatok hangzanak el.

A jelenség nemcsak Svédországot érinti, hanem Norvégiát is. Stavangerben a parton több fiatal rátámadt egy fiúra. Őt szintén arra kényszerítették, hogy vetkőzzön le. Ezenfelül többször úgy megütötték az áldozatot a fején, hogy emlékezetkiesése lett. Az incidensről a támadók felvételt is készítettek, amit utána közzétettek a közösségi médiában.

A fiú szerencséje az volt, hogy egy járókelő közbeavatkozott, így nem lett komoly következménye az esetnek. A támadás viszont nagy nyomot hagyott a fiatalban, a családja ugyanis úgy döntött, hogy elköltözik Norvégiából az Egyesült Királyságba. A fiú édesanyja szerint el is veszíthette volna a gyerekét aznap.

Stavangerben egyébként is problémák vannak a biztonsággal, fiatalokból álló bandák ugyanis számtalan alkalommal követnek el erőszakos bűncselekményeket. A településen mindennapos a rablás, a verés és az áldozatok megszégyenítése, de nem példa nélküli a szexuális erőszak és a gyilkosság sem.