Egy kisteherautó hajtott át a tüntető tömegen szombaton Florida fővárosában, Tallahassee-ben. Többen sikoltozni és futni kezdtek. Súlyos sérülésekről nem érkeztek jelentések. Florida több városában voltak erőszakos tüntetések George Floyd halála miatt, Miamiban rendőrségi autókat gyújtottak fel, a rendőrök könnygázt vetettek be.

Videofelvételeken látni lehetett, amint a tallahassee-i tüntetők körbejárták a kisteherautót, amikor az egy közlekedési lámpánál megállt, valaki láthatóan odaszólt a vezetőnek. 

Egy másik videó szerint üveget vágtak a teherautó ablakának, mire a sofőr hirtelen gyorsulni kezdett, több gyalogost elsodort, de senki nem sérült meg súlyosabban. 

Többen a kisteherautó nyomába eredtek, hogy megállítsák. A rendőrök megbilincselték a sofőrt, lezárták az utcát és másfelé irányították a tüntetőket.

Azért tüntetnek és fosztogatnak az Egyesült Államok több államában, mert egy afroamerikai férfi, a 46 éves George Floyd hétfőn este rendőri intézkedés után meghalt. Egy rendőr ellen - aki egy videofelvétel szerint több percig térdelt a levegőért könyörgő Floyd nyakán - pénteken vádat emeltek az ügyben.

Miamiban a tiltakozás erőszakba fordult, egy kis csoport számos rendőrautót gyújtott fel. A polgármester este tíz óra után kijárási tilalmat rendelt el.