Újabb meglepetést tartogatott az elmúlt napok változékony időjárása a Hargita-hegység legmagasabb pontjának közelében. Keddre virradóra az eső havazásba csapott át, és 1-2 centiméteres hóréteg fedi az 1801 méteres csúcs környékét - számoltak be a Maszol.ro erdélyi hírportálon.

Székelyföldön ugyan megszokottak a kemény telek, ám az mégsem hétköznapi esemény, hogy júniusban is havazzon. Márpedig pontosan ez történt hétfőről keddre virradóra, amikor újra fehérbe borultak a Hargita-hegység legmagasabb részei.   

A romániai Országos Meteorológiai Szolgálat június első felére kiadott előrejelzése szerint a hegyekben eleinte hideg várható,  

így június 1-je és 4-e között a maximumok átlaga 6 és 8 Celsius-fok között lesz, éjszakánként a minimum hőmérsékletek egy-két fokkal fagypont alá is süllyedhetnek.

Ezt követően fokozatos felmelegedés következik, a legmelegebb órákban 12-18 fok lesz, az éjszakai értékek pedig 6 és 10 Celsius-fok közé emelkednek. A légköri instabilitás hangsúlyos lesz az előrejelzés teljes időtartama alatt olvasható a Maszol.ro portálon.