Fejbe lőttek egy rendőrt Las Vegasban

2020.06.03. 07:54

Éppen tüntetőket küldtek haza az egyik kaszinónál, amikor a találat érte, életveszélyben van, írta meg a Fox News.

A 29 éves Shay Mikalonis a társaival a Circus Circus kaszinónál próbálta hazaküldeni az embereket, amikor a 20 éves Edgar Samaniego az utca túloldaláról lövöldözni kezdett a rendőrökre, és fejbe lőtte Mikalonist. Életveszélyben van, egyelőre nem tudják, túléli-e a sérülést.

 

Samaniegót elfogták, óvadék ellenében sem engedik ki. Büntetett előéletű, áprilisban részegen vezetett, és drogügyek miatt is volt dolga a rendőrökkel. Las Vegasban a bíróság épülete előtt is volt lövöldözés, egy fegyveres szintén a rendőrökre akart lőni, ott lelőtték a támadót, aki belehalt a sérüléseibe.

Tüntetők New Yorkban kedden (illusztráció)Forrás: AFP/2020 Getty Images/Spencer Platt

Tüntetés ürügyén fosztogatnak

Már napok óta tartanak Amerikában a radikális baloldal által okozott káoszt okozó szélsőséges demonstrációk, amelyek rendszeresen erőszakig fajulnak, és fosztogatásokkal, üzletek kirablásával és felgyújtásával végződnek. Philadelphiában a helyzetet kihasználva szervezetten próbálnak robbantásokkal rabolni, egy ATM-nél viszont az egyik bűnöző magát robbantotta fel a rablási kísérlet közben, és belehalt a sérüléseibe, írja a Fox News.