Egy másik kislányt is megölhetett a Madeleine McCann meggyilkolásával gyanúsított pedofil

Család, Minden idők legszörnyűbb gyermekrablásai, Madeleine McCann eltűnése, Gerryt és Kate McCann
Vágólapra másolva!
Alig néhány hete volt a 13. évfordulója annak, hogy a brit kislány, Madeleine McCann eltűnt abból a portugáliai nyaralóból, ahol szüleivel lakott. Az ügyben azóta időnként előrelépésről írtak a brit lapok,  de végül egyetlen nyom sem vezetett eredményére. Egészen mostanáig. A német ügyészség ugyanis állítja, egy sokszorosan büntetett pedofil rabolhatta el a kislányt, sőt, meg is ölte. Úgy tűnik, az az ismerőse fordult a rendőrökhöz, akinek eldicsekedett a rémtettével. Azt is gyanítják a német rendőrök, hogy a több szexuális bűncselekmény miatt elítélt férfi még legalább egy kislányt megölt. A most 43 éves pedofil után az ötéves szász-anhalti kislány eltűnése után kezdtek nyomozni a rendőrök és csak ekkor lett gyanús nekik, hogy Maddie eltűnésekor is a környéken volt.
Vágólapra másolva!

Noha az elmúlt 13 évben többször tűnt úgy, hogy előrelépés történt a hároméves Madeleine McCann eltűnésének ügyében, soha nem állt olyan közel a hatóság a megoldáshoz, mint most. A kislányt valószínűleg megölték, a most 43 (a bűncselemény idején tehát 30) éves Christian B. végezhetett vele, aki minderről egy ismerősével is beszélt.

A Spiegel nyomozati dokumentumukra hivatkozva így idéz a két férfi beszélgetéséből:

– mondta a férfi egy ismerősének.

Arra reagálva, hogy ez veszélyes, azt felelte, hogy:

Egy kocsmai beszélgetés közben szólhatta el magát

A The Sun úgy tudja, hogy ez a beszélgetés egy kocsmában zajlott, és ekkor mondta azt is, hogy ő rabolta el Madeleine-t is. Azt is írják, hogy

a hatóságok rengeteg telefonhívást kaptak azután, hogy bejelentették, az ügynek van gyanúsítottja. A sok hívás ellenére azt kérik, mindenki jelentkezzen, aki bármit tud az ügyről, hogy minél hamarabb megoldódjon.

Madeleine McCann Forrás: Getty Images

A brit család 2007-ben a portugáliai Praia da Luz üdülőhelyen bérelt ki egy apartmant. Az egyik éjszaka, a gyerekek orvos szülei az akkor még csak hároméves kislányt, és a nála is fiatalabb iker testvéreit magukra hagyták, és a nagyjából 100 méterre lévő étterembe mentek a barátaikkal vacsorázni.

A szülők állítása szerint óránként ellenőrizték, hogy a gyerekekkel minden rendben van-e.

Az egyik ellenőrzéskor az anya már csak az ikerpárt találta a szobában.

Forrás: AFP/Joe Giddens

Azonnal hívták a rendőröket, akik a teljes személyzettel és a vendégekkel hajnalig keresték a kislányt. Közben a határőrök és a repülőtéri alkalmazottak is megkapták a kislány fotóját, hátha külföldre akarják vinni. Már másnap önkéntesek százai segítettek keresni. Eredménytelenül.

Forrás: AFP/Francisco Leong

A portugál rendőrség először emberrablás miatt kezdett nyomozni, nem sokkal később azonban azt közölték, a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan.

A szülőket gyanúsították

Később a kislány vérét megtalálták abban a kocsiban, amelyet szülei béreltek, így az anyát és az apát gyilkossággal gyanúsították meg.

A helyi nyomozók szinte kezdettől abból indultak ki, hogy Madeleine meghalt, és halálát valamilyen véletlen baleset folytán a gyerek szülei okozták.

Gerry és Kate McCann Forrás: AFP/Carl De Souza

Az egyik nem hivatalos elmélet szerint az orvos házaspár a nyugodt vacsora érdekében altatót adhatott be a kislánynak. A gyógyszert azonban véletlenül túladagolhatták, és Madeleine meghalt, holttestétől pedig később valahol titokban megszabadultak.

Közel egy évig ők voltak az ügy fő gyanúsítottjai. Csak ezután mentették fel őket, ekkor is csak bizonyítékok hiányában.

Nem Madeleine lehet a férfi egyetlen áldozata

Ezzel egy időben a kislány keresését is megszüntette a portugál rendőrség. Közben azonban a brit hatóságok mellett több híresség is pénzt ajánlott annak, aki segíteni tud a kislány megtalálásában.

A nyomozók most azt is vizsgálják, hogy a 43 éves pedofilnak köze lehet-e egy másik kislány eltűnéséhez.

Az ötéves Inga 2015. szeptemberében tűnt el Szász-Anhaltból. Ebben az időben a férfi onnan mindössze 90 kilométerre lakott.

Inga, Madeleinehez hasonlóan szőke kislány volt. És 2015-ös eltűnése óta ő sem került elő soha.

Ami biztos, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi 2007-ben, vagyis amikor Madeleine McCanne eltűnt, Praia da Luz környékén lakott, ott, ahol a család apartmant bérelt.

Ott, ahol állítólag két évvel korábban megerőszakolt egy 72 éves asszonyt.

A most 87 éves amerikai asszonyt 2005-ben a nyaralása alatt erőszakolta meg a férfi Praia da Luzban, az apartmanjában. Az erőszakról állítólag videót is csinált, amivel a kocsmában dicsekedett el később egy ismerősének, ez buktatta le. Az asszony vallomásában azt mondta, hogy Christian B. az arcán egy maszkkal, karddal a kezében tört rá az apartmanjában.

- olvasható a Ripostban a nő vallomása.

Jelenlegi büntetését az idős asszony megerőszakolása miatt tölti.

A férfit, már többször is elítélték. Először 1994-ben egy kisgyerek szexuális zaklatása miatt.

Úgy tudni, 2006-ban is elítélték egy pedofil bűncselekmény miatt. Később gyerekekről készült pornográf képeket találták a gépén.

Hivatalosan is meggyanúsították a kislány megölésével

A férfit a német hatóságok gyilkosággal gyanúsítják.

- mondta szerdán a braunschweigi ügyészség szóvivője.

A szóvivő csak az ügyészség szerda este kiadott rövid közleményének tartalmát ismertette. A nyomozás érdekeire hivatkozva újabb részleteket nem árult el, kérdésekre nem válaszolt.

Madeleine McCann Forrás: Origo

Megerősítették, hogy szexuális bűncselekmények, köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt már többször elítélték, jelenleg is hosszú büntetését tölti.