20 év börtönre ítélték a Soros támogatta hajón érkező migránsokat

2020.06.07. 20:16

Kínzás, embercsempészet, szexuális erőszak és gyilkosság miatt ítéltek el többeket is azok közül az illegális bevándorlók közül, akiket alig egy éve taxiztatott a Soros-féle Sea-Watch 3 fedélzetén Olaszországba Carole Rackete - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A három férfi, egy 22 éves guineai, valamint egy 24 és egy 26 éves egyiptomi tavaly szeptemberben érkezett meg Szicíliába, miután a Soros-féle Sea-Watch 3 migránsszállító hajó kihalászta őket a Földközi-tengerből. Bár még egy éve sincs, hogy az országban vannak, a szabadságukat máris elvesztették, egy szicíliai bíróság ugyanis egyenként 20 évnyi börtönbüntetésre ítélte őket.

A bevándorlóknak már az érkezésük körülményei is illegálisak voltak, hiszen a hírhedt Sea-Watch 3 hajón érkeztek, amelyet Carola Rackete kormányzott. Ő az a kapitány, aki az olasz hatóságok tiltásának ellenére kötött ki a migránsokkal Lampedusán, majd tettéért végül semmiféle büntetést nem kapott.

Az elítélt férfiak bűnei között van kínzás, szexuális erőszak, embercsempészet, bűnszervezetekben való részvétel és gyilkosság is. Bár az olasz kormány nem kommentálta az ítéleteket, Matteo Salvini nem rejtette véka alá a véleményét. Ironikusan azt mondta az esetről, hogy ezeket a „gyönyörű kincseket" a baloldal ideálja hozta Olaszországba.

Hasonlóan erős véleményen volt az üggyel kapcsolatban Petr Bystron, a németországi Bundestag külügyi bizottságának elnöke is. Az Alternatíva Németországért politikusa szerint Carola Rackete esetében nem kell külön kriminalizálni az embercsempészeket, mert már eleve azok. Szerinte a Sea-Watch 3 kapitányát jogosan tartóztatták le az olasz hatóságok tavaly, miután illegálisan kötött ki az ország partján, most pedig az is kiderült, hogy valójában gyilkosokat és szexuális erőszakolókat hozott magával a fedélzeten Európába.