Emberéleteket veszélyeztet egy gyújtogató Sepsiszentgyörgyön

sepsiszentgyörgyi gyújtogató
A legutóbb szándékosan felgyújtott szeméttároló teljesen kiégett.
Vágólapra másolva!
Ötször gyújtotta fel egy eddig még ismeretlen tettes az egyik sepsiszentgyörgyi földbe süllyesztett hulladéktárolót, ami ezúttal szénné égett - számoltak be a történtekről a Maszol.ro erdélyi híportálon.
Vágólapra másolva!

"Nem normális, hogy több száz ember kell aggódjon egy felelőtlen szomszéd miatt, aki folyamatosan gondot okoz az egész környéknek" - fogalmazott Máthé László, a Tega köztisztasági vállalat igazgatója, aki szerint

emberek életét, vagyonát veszélyezteti az a felelőtlen személy, aki parazsat ürít a süllyesztett konténerekbe.

Legutóbb a városi strand, vagyis az Olt utca és Sport utca közelében található föld alá süllyesztett hulladékgyűjtő ponthoz riasztották a tűzoltókat, akik gyorsan a helyszínre értek és megakadályozták a föld alól már egyméterre felcsapó lángok továbbterjedését.

A legutóbb szándékosan felgyújtott szeméttároló teljesen kiégett. Forrás: Román Katasztrófavédelem / Tega Köztisztasági Vállalat

Ezeknél a süllyesztett hulladékgyűjtőknél ez már az ötödik hasonló eset volt, hogy valaki parazsat önt bele, amitől az kigyulladt.

Ezúttal azonban a környéken lakók csak későn észlelték a problémát, a konténert a helyszínre érkező tűzoltóknak már nem sikerült megmenteniük.

Máthé László elmondta, hogy a föld alá süllyesztett kukákat alig három éve vásárolták, és az értéke darabonként 2000 euró (700 ezer forint) . Mivel teljesen elégett, ezúttal már javítani sem lehet, mint korábban. A süllyesztett konténer maradványait először ki kell ásni, másik föld alá telepíthető konténerrel egyelőre nincs lehetőség pótolni. A köztisztasági vállalat vezetője szerint a korábbi, hasonló esetekben

a környező magánházak egyikének lakóira gyanakodtak,

ám a tettest egyelőre nem sikerült azonosítani. Máthé László szerint a meggondolatlan gyújtogató többéves börtönbüntetést kockáztat.